Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicolas Jaar – “Sunder”

Sinds het vier jaar oude Sirens bracht Nicolas Jaar geen nieuw materiaal meer uit onder zijn eigen naam. In de tussentijd kon hij wel potten breken met het zijproject Against All Logic; 2012-2017, een collectie bijeengeraapte housenummers, werd zijn grootste mainstreamsucces tot nu toe. Ook wij waren fan van die plaat, en we konden opvolger 2017-2019, die in februari verscheen, eveneens best smaken. Wat ons betreft is Jaar echter het sterkst onder zijn eigen naam, wat de plotse aankondiging van Cenizas, zijn derde volwaardige soloplaat, des te spannender maakt.

Toch krijgen we het niet al te warm van de eerste single. “Sunder” heeft niets dat naar een beat neigt en is eerder een aaneenrijging van zweverige loopjes, waarover Jaar een tekst voordraagt. Veel valt er eigenlijk niet over te zeggen, want gedurende drie minuten gebeurt er amper iets nieuws, en dan is het al voorbij. We zien dit werken als een soort tussenstukje, in de lijn van “Leaves” of “Mistress”, maar wat de meerwaarde op zich is blijft een raadsel. We stellen ons dan ook vragen bij de keuze om dit als leadsingle uit te brengen, tenzij Jaar van plan is om een even minimalistische ambientplaat op ons af te vuren. Al te boeiend lijkt dat vooruitzicht ons voorlopig niet bepaald.

Nicolas Jaar kan beter dan “Sunder”, maar misschien voelt het nummer minder doelloos binnen het geheel van Cenizas, dat op 27 maart verschijnt. We wachten dan ook geduldig af.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – Spiral (★★★★): Van de rave naar het filmhuis

We kunnen ons niet precies herinneren hoe het liefdesverhaal precies begon; was het de inclusie van “Variations” in een door Foals gecureerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – “Liberty Bell”

We naderen de laatste week van 2020, een jaar dat een nieuwe dimensie aan de term annus horribilis lijkt te hebben gegeven, maar 2021…
AlbumsRecensies

Nicolas Jaar - Cenizas (★★½): De grens met het experimentele opzoeken

Er lijkt maar geen einde te komen aan de releases van Nicolas Jaar in 2020. Nog geen twee maanden geleden liet hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.