Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Philemon – “Belly Dancers”

Philemon is het geesteskind van Anton De Boes, een nieuwe naam in het Belgische muzieklandschap. Hij kreeg muziek met de paplepel naar binnen, enerzijds door zijn vader, echte The Beatles freak , en anderzijds zijn moeder, die muziekleerkracht was. Philemon heeft een voorliefde voor veelzijdige melodieën, Beatlesesque meerstemmigheid en melancholische lo-fi folk. Ze brachten al twee singles uit: “Are You Coming To Get Me” en “Easy Way Out”. Nu voegen ze daar nog een single aan toe met “Belly Dancers”, vlak voor de release van hun debuut-ep Hourglass, die op 3 april verschijnt.

“Belly Dancers” begint met een oosters melodietje in de intro, en verandert dan in een meer voor de hand liggend indiepopnummertje, dat qua meerstemmigheid inderdaad best wel wat doet denken aan The Beatles. Hoewel we ergens in de stem van Anton een melancholische vibe menen te herkennen, klinkt “Belly Dancers” over het algemeen vrij luchtig en speels. Dat horen we ook vertaald in de teksten: ‘Tonight we will raise our glass and drink like we’re sixteen forever’, een vleugje nostalgie kan nooit kwaad. We zijn benieuwd naar hoe de rest zal klinken op zijn eerste ep. Ook op een eerste liveshow met die nieuwe ep moeten we niet zo heel lang meer wachten, want op 29 april staat Philemon op Les Nuits Botanique 2020.

Related posts
LiveRecensies

Philemon @ 't Hemelrijk (Sint-Niklaas): Lokale held op een lokaal toneel

Optredens moeten niet altijd doorgaan in zalen. Als een lokale band in een lokaal café speelt, kunnen we dit alleen maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Philemon - "Are You Coming To Get Me"

Twee jaar nadat we de debuutsingle “Tomorrow” van Philemon hier in première hadden, komt Anton De Boes met zijn lo-fi pop soloproject…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Philemon - "Tomorrow"

Graag presenteren we jullie Philemon, het soloproject van Anton De Boes aka bassist bij Pauwel De Meyer en Coyote Melon. De jongeman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.