LiveRecensies

Philemon @ ’t Hemelrijk (Sint-Niklaas): Lokale held op een lokaal toneel© Dennis De Boes

Optredens moeten niet altijd doorgaan in zalen. Als een lokale band in een lokaal café speelt, kunnen we dit alleen maar toejuichen. Dat was gisteren ook het geval met Sint-Niklazenaar Anton De Boes, die met zijn soloproject Philemon langzaam maar zeker de ladder van het succes bestijgt. Zo mocht hij enkele weken geleden openen voor Dope Lemon in de AB en kreeg hij deze week airplay op Studio Brussel. Belangrijk dus om nu zoveel mogelijk live te spelen, en dat doet hij ook.

’t Hemelrijk te Sint-Niklaas laat wel vaker muzikanten de zaak verwarmen; ideaal decor dus om op een woensdagavond een concertje mee te pikken. Dat hadden blijkbaar wel meer mensen gedacht, want de zaak stond toch redelijk vol. Openen deed De Boes met “Tomorrow”, een intiem lied dat ervoor zorgde dat de toon direct gezet was. Drummen voor een plaatsje, en dat het publiek het wel kon smaken, was te merken aan de aandacht die aan het lied geschonken werd. Muzikaal een weloverwogen nummer, waarop de zalvende stem van De Boes zonder twijfel een meerwaarde betekende. Leuk dat ook “Are You Coming To Get Me” de revue passeerde. Zit hier een potentieel hitje in? Ook de kersverse single “Easy Way Out” kregen we te horen, die zeker in het rijtje paste.

Bij de aanvang van “Time” kregen we wat meer dynamiek in het optreden. De Boes nam zijn microfoon ter hand en bracht zo wat meer animo in het optreden. Dat het bij momenten wat statisch was, wisten zanger en band ook wel. Te weinig plaats, verklaarde De Boes. We kunnen het hem best wel vergeven. Statisch was de muziek echter helemaal niet. Heerlijk, hoe “Time” op het einde helemaal openscheurde. Het straalde een bepaalde zelfzekerheid uit. Nog eventjes gas terugnemen met “Belly Dancers” en toen aangekondigd werd dat het doek zou vallen met een John Lennon cover, konden we een spontane glimlach niet onderdrukken. Een gedurfde cover, tot een goed einde gebracht. Kippenvel, zonder overdrijven.

We zien Philemon steeds een beetje beter worden, zelfverzekerder, dynamischer. Zelfs bij een beperkte kennis van de nummers word je makkelijk meegezogen in het verhaal, mede te danken aan de bindteksten die De Boes ertussen gooit. Spontaan de band voorstellen, een anekdote over zijn eerste keyboard: het kwam allemaal gemeend en oprecht over. Koppel die toegankelijkheid aan mooie teksten zoals bij “Come Home'”, muzikaal vernuft bij “Time” of een helende sfeer bij “Tomorrow” en je hebt een band om in de gaten te houden.

Facebook

Setlist:

Tomorrow
Miracles
Are You Coming To Get Me
Spanish Sunset
How Do You Do
Come Home
Easy Way Out
Time
Belly Dancers
Isolation (John Lennon cover)

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Philemon - “Belly Dancers”

Philemon is het geesteskind van Anton De Boes, een nieuwe naam in het Belgische muzieklandschap. Hij kreeg muziek met de paplepel naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Philemon - "Are You Coming To Get Me"

Twee jaar nadat we de debuutsingle “Tomorrow” van Philemon hier in première hadden, komt Anton De Boes met zijn lo-fi pop soloproject…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Philemon - "Tomorrow"

Graag presenteren we jullie Philemon, het soloproject van Anton De Boes aka bassist bij Pauwel De Meyer en Coyote Melon. De jongeman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.