Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yaeji – “WAKING UP DOWN”

In 2017 is Yaeji in een mum van tijd uitgegroeid tot een beloftevolle naam. Vanuit de New-Yorkse housescene veroverde ze de wereld met het succes van EP2 en de bescheiden banger “raingurl”. Door BBC Radio 1 en consorten werd ze gebombardeerd tot een van de belangrijkste ontdekkingen van het jaar, maar op het vlak van releases leek ze even van de aardbol verdwenen. Touren deed ze de laatste jaren uitgebreid en hier en daar dropte ze een single zoals “One More” of verscheen ze op een nummer van Charli XCX, terwijl we eigenlijk aan het wachten waren op het vervolg op haar ep’s. Ons geduld wordt nu beloond, want op 2 april verschijnt haar debuutmixtape WHAT WE DREW 우리가 그려왔던 via XL Recordings. De leadsingle “WAKING UP DOWN” klinkt alvast intrigerend.

Yaeji klinkt nog steeds zoals we haar kennen: droog, maar ontzettend gevat. Bovenop haar dromerige housebeat lijst ze met haar monotone stem alle dingen op die ze onder de knie heeft: ‘I got waking up down, I got cooking down (…)’. Het klinkt zo banaal als het maar zijn kan, maar eigenlijk is het een reflectie op onze maatschappij, waarin we overladen worden met verwachtingen. Dat verhult ze tijdens het refrein in het Koreaans, wat de muziek van Yaeji een extra veelzijdigheid geeft. “WAKING UP DOWN” is niet alleen een vernuftig en ambient housenummer, maar ook nog eens een eenvoudige maar gevatte blik op onze levens. We zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken op haar mixtape.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Tracklist:

01 MY IMAGINATION 상상
02 WHAT WE DREW 우리가 그려왔던
03 IN PLACE 그 자리 그대로
04 WHEN I GROW UP
05 MONEY CAN’T BUY [ft. Nappy Nina]
06 FREE INTERLUDE [ft. Lil Fayo, trenchcoat and Sweet Pea]
07 SPELL 주문 [ft. YonYon and G.L.A.M.]
08 WAKING UP DOWN
09 IN THE MIRROR 거울
10 THE TH1NG [ft. Victoria Sin and Shy One]
11 THESE DAYS 요즘
12 NEVER SETTLING DOWN

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yaeji - "WHAT WE DREW"

Een van de verrassingsalbums van 2020 zou wel eens uit de koker van Yaeji kunnen komen. De Koreaanse leeft ondertussen in New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - “February 2017” ft. Clairo & Yaeji

Volgende week komt eindelijk het langverwachte derde album van de Britse Charli XCX uit. De laatste jaren heeft die zich omgetoverd van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.