Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yaeji – “WHAT WE DREW”

Een van de verrassingsalbums van 2020 zou wel eens uit de koker van Yaeji kunnen komen. De Koreaanse leeft ondertussen in New York en veroverde van hieruit de hele housescene. Zelfs in de mainstream is ze een begrip geworden dankzij haar selectie in BBC Sound Of 2018-lijst en sets op Primavera Sound en Coachella. Haar eerste grote succes scoorde ze in 2017 met clubhit “raingurl” en even later ook met haar eigen versie van Drake’s “passionfruit”. Overmorgen brengt Yaeji haar gloednieuwe mixtape WHAT WE DREW 우리가 그려왔던 uit en daaruit krijgen we vandaag het dromerige “WHAT WE DREW” uit.

Yaeji is een allround talent en dat laat ze op “WHAT WE DREW” horen. Het nummer begint vrij onschuldig met een sample van een monoloog, maar dat is niet van lange duur. De Koreaanse haalt namelijk haar zachte, in autotune gehulde stem, boven en dat klinkt behorend fascinerend. Ook op het vlak van producen blijven we niet op onze honger zitten dankzij een zeer zweverige en luchtige housebeat inclusieve James Blake synths. “WHAT WE DREW” is een nummer dat zich naar het einde toe meer en meer ontplooit en waarop stilstaan gewoon geen optie is. Meer van dat over exact twee dagen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yaeji - "WAKING UP DOWN"

In 2017 is Yaeji in een mum van tijd uitgegroeid tot een beloftevolle naam. Vanuit de New-Yorkse housescene veroverde ze de wereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - “February 2017” ft. Clairo & Yaeji

Volgende week komt eindelijk het langverwachte derde album van de Britse Charli XCX uit. De laatste jaren heeft die zich omgetoverd van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.