Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX – “February 2017” ft. Clairo & Yaeji

Volgende week komt eindelijk het langverwachte derde album van de Britse Charli XCX uit. De laatste jaren heeft die zich omgetoverd van een doorsnee zangeres (met hitjes als “Boom Clap” en “Fancy”) tot een regelrechte futuristische popprinses. Vooral haar laatste twee mixtapes Pop 2 en Number 1 Angel konden zowel critici als fans erg bekoren. Net daarom liggen de verwachtingen voor haar nieuwe album Charli zo hoog.

“February 2017” is de zesde en laatste single die we te horen krijgen voor de release van volgende vrijdag. Hierop krijgt Charli opnieuw de hulp van twee straffe madammen. De Amerikaanse Clairo bracht vorige maand nog haar sterke debuutplaat uit en de Koreanse Yaeji kent iedereen natuurlijk van haar hit(je) “Raingurl”, al kan ze nog heel wat meer dan dat. Jammer genoeg blijven de bijdrages van beide dames wel beperkt. Dat komt ook door de lengte van het nummer. Met zijn twee en halve minuut voelt het meer als een intermezzo aan dan als een volwaardig nummer. Clairo is te horen op de strofe, daar waar Yaeji in het Koreaans te horen is op de outro. Opnieuw zit het nummer vol elektronische en computergeluiden, waardoor het zeker geen standaard poplied wordt. De zachte Koreaanse stem op het einde is een leuke meerwaarde op de knetterende beats van Charli. Van ons mocht dit nummer gerust een minuut of vier duren.

Van alle zes singles heeft de Britse ons nog op geen een weten teleur te stellen. Ook bij ons liggen de verwachtingen dus torenhoog. Hopen dat deze ook waargemaakt worden dus, want volgende week vrijdag is het zover!

WebsiteFacebookInstagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Charli XCX - "Club classics" & "B2b"

‘It’s Charli, baby’ en dat met een nieuwe dubbelsingle die ons helemaal warm – en zelfs heet – maakt voor haar nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Von dutch"

Gisteren maakte de Britse zangeres Charli XCX de titel van haar opkomende album bekend. Brat komt pas deze zomer uit, maar toch…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.