Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX – “February 2017” ft. Clairo & Yaeji

Volgende week komt eindelijk het langverwachte derde album van de Britse Charli XCX uit. De laatste jaren heeft die zich omgetoverd van een doorsnee zangeres (met hitjes als “Boom Clap” en “Fancy”) tot een regelrechte futuristische popprinses. Vooral haar laatste twee mixtapes Pop 2 en Number 1 Angel konden zowel critici als fans erg bekoren. Net daarom liggen de verwachtingen voor haar nieuwe album Charli zo hoog.

“February 2017” is de zesde en laatste single die we te horen krijgen voor de release van volgende vrijdag. Hierop krijgt Charli opnieuw de hulp van twee straffe madammen. De Amerikaanse Clairo bracht vorige maand nog haar sterke debuutplaat uit en de Koreanse Yaeji kent iedereen natuurlijk van haar hit(je) “Raingurl”, al kan ze nog heel wat meer dan dat. Jammer genoeg blijven de bijdrages van beide dames wel beperkt. Dat komt ook door de lengte van het nummer. Met zijn twee en halve minuut voelt het meer als een intermezzo aan dan als een volwaardig nummer. Clairo is te horen op de strofe, daar waar Yaeji in het Koreaans te horen is op de outro. Opnieuw zit het nummer vol elektronische en computergeluiden, waardoor het zeker geen standaard poplied wordt. De zachte Koreaanse stem op het einde is een leuke meerwaarde op de knetterende beats van Charli. Van ons mocht dit nummer gerust een minuut of vier duren.

Van alle zes singles heeft de Britse ons nog op geen een weten teleur te stellen. Ook bij ons liggen de verwachtingen dus torenhoog. Hopen dat deze ook waargemaakt worden dus, want volgende week vrijdag is het zover!

WebsiteFacebookInstagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Go Fishing! - "Zone"

Artiesten die hun carrière starten in hun slaapkamer schieten als paddenstoelen uit de grond. Succesvolle vertegenwoordigers van het bedroom pop-genre zijn Clairo,…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.