Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX – “February 2017” ft. Clairo & Yaeji

Volgende week komt eindelijk het langverwachte derde album van de Britse Charli XCX uit. De laatste jaren heeft die zich omgetoverd van een doorsnee zangeres (met hitjes als “Boom Clap” en “Fancy”) tot een regelrechte futuristische popprinses. Vooral haar laatste twee mixtapes Pop 2 en Number 1 Angel konden zowel critici als fans erg bekoren. Net daarom liggen de verwachtingen voor haar nieuwe album Charli zo hoog.

“February 2017” is de zesde en laatste single die we te horen krijgen voor de release van volgende vrijdag. Hierop krijgt Charli opnieuw de hulp van twee straffe madammen. De Amerikaanse Clairo bracht vorige maand nog haar sterke debuutplaat uit en de Koreanse Yaeji kent iedereen natuurlijk van haar hit(je) “Raingurl”, al kan ze nog heel wat meer dan dat. Jammer genoeg blijven de bijdrages van beide dames wel beperkt. Dat komt ook door de lengte van het nummer. Met zijn twee en halve minuut voelt het meer als een intermezzo aan dan als een volwaardig nummer. Clairo is te horen op de strofe, daar waar Yaeji in het Koreaans te horen is op de outro. Opnieuw zit het nummer vol elektronische en computergeluiden, waardoor het zeker geen standaard poplied wordt. De zachte Koreaanse stem op het einde is een leuke meerwaarde op de knetterende beats van Charli. Van ons mocht dit nummer gerust een minuut of vier duren.

Van alle zes singles heeft de Britse ons nog op geen een weten teleur te stellen. Ook bij ons liggen de verwachtingen dus torenhoog. Hopen dat deze ook waargemaakt worden dus, want volgende week vrijdag is het zover!

WebsiteFacebookInstagram

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HYRA - "Seventh Heaven"

Veel mensen associëren vooral PC Music en Charli XCX aan hyperpop, maar er zijn nog heel wat leuke artiesten die binnen het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chloe George - "Penny"

Elke nieuwe artiest die bij FADER onder contract staat, trekt automatisch onze aandacht, want met labelgenoten als Clairo, Slayyyter en Lewis Del…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.