Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2020 maakt releaselijst bekend

Op 18 april 2020 is het weer zover en worden de platenzaken in de bloemetjes gezet op het jaarlijkse Record Store Day. De dag groeide de laatste jaren uit tot een groots massa-event waarbij speciale releases en leuke optredens schering en inslag zijn. Om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, maakt de organisatie nu alle releases bekend die je zal kunnen bemachtigen op 18 april. Qua Belgische releases krijgen we eindelijk het debuutalbum van Willy Organ te horen op Record Store Day, krijgt Zjef Vanuytsels “De Zotte Morgen” eindelijk een vinylrelease, kunnen we ons aan een dubbelsingle van Het Zesde Metaal verwachten en komt er heel wat van Gorky op vinyl.

Internationaal zijn er natuurlijk weer heel wat klassiekers zoals David Bowie en U2 die iets uitbrengen, maar ook onze noorderbuur Merol maakt van de gelegenheid gebruik om voor het eerst iets op vinyl uit te brengen. Daarnaast zien we dat ook Mac DeMarco enkele demo’s uitbrengt, The Weeknd wat op vinyl zet en ook Christine & The Queens haar kans niet laat liggen om mee te doen met de hype.

De volledige lijst vind je hier. Binnenkort lichten we nog enkele zaken uit die we belangrijk vinden.

5 maart 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief