Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bodysnatcher – “Murder8” (feat. Jamey Jasta)

© Toddi Babu

Nog maar een klein maandje en Record Store Day staat weer voor de deur. De feestdag voor iedere liefhebber van vinylplaten. Over de gehele wereld openen platenzaken hun deuren, komen er speciale uitgaves van iconische platen op de proppen en vinden spiksplinternieuwe elpees hun weg richting het publiek. Ook de Amerikaanse band Bodysnatcher doet dit jaar mee aan RSD. De deathcoreband afkomstig van de oostkust van Florida brengt namelijk speciaal voor Record Store Day hun nieuwste ep Vile Conduct uit,  waar we met “Murder8” het eerste voorproefje van krijgen.

Voor drummer Chris Whited is “Murder8” een beladen nummer. Wie een beetje bekend is met de taal van de Amerikaanse straat weet dat met Murder 8 ook wel Fentanyl bedoeld wordt, een geneesmiddel waarbij verslaving extreem snel plaatsvindt en een overdosis altijd op de loer ligt. Helaas kan Whited meepraten over de gevolgen van het middel, want de afgelopen jaren is hij zowel zijn broer als zus verloren aan een Fentanyl-overdosis. De emoties die bij de drummer vrijkomen, hoor je ook terug in het lied en dan vooral in de tekst ervan. ‘Fire fills your veins, a false sense of serenity, why can’t I breathe, why can’t I breathe’ is een van de vele strofes die boekdelen spreken en laten zien dat middel meer kapot maakt dan het lief is. Mede door deze onderliggende betekenis hakt “Murder8” er stevig op in en laat de ep Vile Conduct nu al een permanente afdruk op ons na, waardoor Record Store Day dit jaar een klein zwart randje krijgt.

Record Store Day vindt dit jaar plaats op 20 april. Voor informatie over de releases van die dag, en dus ook over Vile Conduct van Bodysnatcher, kan je vinden op de site van het evenement.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Hatebreed @ Wilde Westen (De Kreun): Lappen van de broer

Sommige bandnamen zijn zo eenvoudig dat je meteen weet in welk genre de band thuishoort. Hatebreed is hardcore. Punt. Jamey Jasta en…
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.