Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fornet – “L.A. Balcony”

Het Limburgse Fornet maakt onconventionele postpunk en geraakte daar al mee op Best Kept Secret en Pukkelpop, waar ze een diepe indruk achterlieten. Volgende week vrijdag (13 maart) komt Fornet met een eerste album bij het fantastische sentimental records, waarbij ook El Yunque en Sunflower zitten. Om de fans op te warmen voor het nieuwe album, dat Anti-Tragedy zal heten, werd alvast de poëtische eerste single “The Great Carrier” uitgebracht. De opvolger daarvan heet “L.A. Balcony” en is weer op een nieuwe manier desoriënterend.

Minimalisme viert hoogtij op het nieuwe nummer. Een complexe beat en een droge baslijn vormen de basis, noisey gitaren en poëtische zang maken het geheel bijzonder onheilspellend. Gitaarnoten zijn slechts gering, maar hebben precies de juiste effecten over zich gekregen om toch vol genoeg over te komen. De tekst is absurd, maar prachtig. Het geheel is avant-gardistisch en vraagt de nodige luisteraandacht op, maar het werkt wel. Het maakt ons zenuwachtig en dromerig tegelijk. We zijn hierdoor heel benieuwd naar hoe Anti-Tragedy ons doet voelen.

De release van Anti-Tragedy wordt gevierd op 18 maart (Muziekodroom), waar je voor slechts 20 euro de nieuwe vinyl en een ticket krijgt en op 20 maart (Trix).

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 maart 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief