Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fornet – “The Great Carrier”

Na hun zelfgetitelde debuut-ep uit 2017 en singles “Winter” en “Milk” is de Limburgse band daar weer met een nieuwe release. “The Great Carrier” is de eerste single van het album dat op 13 maart uitkomt. Anti-tragedy zal dat album heten. Cool weetje, de band bracht in november in de Beursschouwburg van Brussel al een zes uur durende versie van het nummer, een ware marathonsessie. Fornet live aan het werk zien met het nieuwe album kan op 18 maart in de Muziekodroom in Hasselt, en net zo goed op 20 maart in de Trix.

“The Great Carrier” begint met het geluid van kinderen en een helikopter, waarna we een soort van poëtische voordracht krijgen van de tekst. Het klinkt heel experimenteel. Een diepe baslijn, en drums, die er ietsje later bijkomen, zorgen ervoor dat er toch een ritme in komt. Hier en daar krijgen we ook een oosters melodietje te horen, dat in combinatie met de drums zorgt voor een exotischer klinkend geheel. Fornet vertelt op vier minuten tijd een mysterieus verhaal. Wat de betekenis van “The Great Carrier” is, laten ze voor een groot deel aan de luisteraar.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 februari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief