LiveRecensies

King Krule @ Ancienne Belgique: Overdonderend goed

© CPU – Tuur Penninckx

Gisterenavond kwam King Krule zijn nieuwe album Man Alive! voorstellen in Ancienne Belgique. De multi-instrumentalist is, zonder ooit veel airplay te hebben gehad, razend populair. De artiest brengt een originele mix van indie, jazz en een hele hoop andere genres. Een uitgebreide liveband was dus nodig om alle creatieve bochten die King Krule maakt in zijn muziek over te brengen naar het publiek. Het werd een optreden om niet te vergeten, want wat King Krule gisteren bracht, was indrukwekkend.

Het publiek heeft er zin in en dat wordt duidelijk wanneer de band onder oorverdovend applaus het podium betreedt. Na een impressionante, instrumentele intro begint de band aan zijn set. De goesting blijkt wederzijds, want vanaf minuut één geven ze zich volledig. Opener “Has This Hit” is een publieksfavoriet van zijn debuutalbum, en zorgt voor het eerst in de avond voor een meezingmoment. Daarna knalt King Krule aan een gevaarlijk hoog tempo zijn set op gang. IJzersterke songs als “Dum Surfer” en oldie “Lizard State” blijken live nog krachtiger te zijn dan op plaat. Het publiek geniet met volle teugen van wat de band brengt.

© CPU – Tuur Penninckx

Een moment van appreciatie voor de liveband van King Krule is wel op z’n plaats. De jongens spelen al samen sinds hun tienerjaren en dat merken we. We worden overspoeld met solo’s van alle soorten. Bij momenten blijft het publiek helemaal verdwaasd achter en dat lijkt wel het doel te zijn van deze muzikale machine. Maar ook wanneer de bandleden voor de verandering eens geen instrument vasthebben, springen ze als gekken in het rond om het publiek helemaal te hypen. Zelden zagen we zo’n intense liveset.

Toch weet King Krule ook uitstekend rustpunten in te bouwen. Hij staat namelijk niet alleen bekend voor zijn jazz influenced indie, maar ook voor zijn intieme singer-songwriter nummers. Zo ontpopte “Underclass” zich tot een uitstekende jazzballad en zorgde “Baby Blue” voor een moment van stilte in de zaal. Van jazz tot experimentele rock over pure indie en singer-songwriter: deze artiest houdt niet vast aan één genre, en weet ons nog eens omver te blazen in elk van die stijlen ook.

© CPU – Tuur Penninckx

Maar het doel van de nieuwe shows was natuurlijk om de nieuwe plaat voor te stellen. Zes nummers passeerden er van Man Alive!, en het werd al snel duidelijk dat die plaat goed ontvangen werd. Een van de onbetwistbare hoogtepunten van deze show was “Stoned Again”, een hard hiphopnummer waarin Krule het uitschreeuwt van frustratie. Het publiek gaat volledig uit zijn dak en zoals verwacht duikt er hier en daar een geurtje op in de zaal. Maar ook singles “Cellular” en “Alone, Omen 3” werden van begin tot eind meegezongen.

Afsluiten deed King Krule met zijn culthit “Easy Easy”, en een laatste keer gingen band en publiek helemaal uit hun dak. King Krule toont met zijn optreden in de AB dat de hype die rond hem hangt meer dan verdiend is. Hij is niet alleen een uitstekend songwriter, maar hij weet ook hoe hij een liveshow in elkaar moet steken. Die wordt natuurlijk alleen maar aangesterkt door de ijzersterke band die hij met zich mee brengt. Zonder twijfel een van de beste optredens die wij ooit hebben gezien.

© CPU – Tuur Penninckx

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Has This Hit
Ceiling
Dum Surfer
A Lizard State
Cellular
Perfecto Miserable
Alone, Omen 3
Half Man Half Shark
Slush Puppy
Cadet Limbo
Rock Bottom
Stoned Again
Underclass
Energy Fleets
Baby Blue
Easy Easy
Out Getting Ribs

Related posts
InstagramLiveRecensies

Holly Johnson @ Ancienne Belgique (AB): Hollywood aan de Zenne

Speciaal voor het openen van het 67ste Eurovisiesongfestival in Liverpool, keerde Frankie Goes to Hollywood in originele bezetting eenmalig terug. De prangende…
InstagramLiveRecensies

While She Sleeps @ Ancienne Belgique (AB): Slaap hard

Een vijftienjarig bestaansjubileum laat je niet zomaar passeren en daarom koos While She Sleeps ervoor om volledig independent te gaan. Reden te…
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.