Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep – “Lowlife”

Neck Deep spant al enkele jaren de kroon in de categorie ‘totaal vergane gloriën waar we ooit aan verknocht waren’. In de nadagen van onze puberteit luisterden we naar hoe de Welshmen teksten over kalverliefde en gebroken harten drapeerden over een interessante laag poppunkgeluid met hardcore-invloeden. Inmiddels hebben de heren hun ambitie om muzikaal iets nieuws te doen opgegeven, en die ingeruild voor inspiratieloos gebeuk en geplastificeerd stemgeluid. Daar het vijftal zich in de laatste maanden vooral bezighield met het showen van hun laatste G-Startruitje met bijhorend kettinkje op de sociale media, verwachtten we weinig van wat de heren vandaag op ons loslieten.

Die vrees blijkt volledig terecht als we ons door de eerste seconden van “Lowlife” wurmen. Dani Washington goochelde ooit met razendsnelle fills en breakdowns, maar wordt nu de mond gesnoerd, alsof hij vorige week voor het eerst een initiatie slagwerk heeft gekregen. Ook het gitaarspel klinkt frustrerend infantiel, en vertikt het om het nummer de dynamiek van weleer mee te geven. Het stemgeluid van Ben Barlow is daarnaast nog meer bewerkt dan anders, en klinkt als dat van een koorknaap die in een lege buis Pringles staat te zingen. “Lowlife” vertelt ons een verhaaltje over twee misfits en hun kijk op de grijze maatschappij. Neck Deep doet er alvast alles aan opdat we niet benieuwd zouden zijn naar het verdere verloop.

Het vervolg van dit verhaal wordt gebundeld op All Distortions Are Intentional, Neck Deeps vierde langspeler die op 24 juli gereleaset wordt.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ Kavka Zappa: Punk, punk en nog eens punk

Poppunk is weer in. Dat bewijst de populariteit van artiesten als Yungblud, KennyHoopla en Machine Gun Kelly. Het genre heeft een rijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep - "STFU"

Dat poppunk aan een heuse revival bezig is weten we inmiddels al. Artiesten zoals Machine Gun Kelly en Yungblud trekken momenteel het…
AlbumsRecensies

State Champs - Kings of the New Age (★★★★): Succesvol begin van een veelbelovend nieuw tijdperk

Het is ondertussen meer dan acht maanden geleden dat State Champs het nummer “Just Sound” uitbracht als eerste single van het nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.