Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Swae Lee – “Someone Said”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Als helft van het welbekende hiphopduo Rae Sremmurd kende Khalif Malik Ibn Shaman Brown, oftewel Swae Lee, in het verleden al heel wat succes. Als collectief zitten de twee broers uit Inglewood, Californië al aan drie studioalbums, waarvan vooral het eerste, SremmLife, het enorm goed deed. Het album stond op nummer vijf op de US Billboard top 200, en bevat multi-platinum songs als “No Type” en “No Flex Zone”. Ook in zijn solocarrière gaat het vlotjes voor Swae Lee. Hij werkte al samen met Ellie Goulding en Diplo op de single “Close To Me”, en hij zat op het nummer “Sunflower – Spider Man: Into The Spider-Verse” samen met Post Malone. Dat leverde hem zijn eerste eigen nummer één-positie op in de Billboard Hot 100. Nu doet hij daar nog een single bij, “Someone Said”.

De lyrics ‘someone said’ uit de mond van Swae Lee zullen je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Het is namelijk een van de ad-libs die de rapper gebruikte in Travis Scott’s iconische “SICKO MODE”. Hij beloofde toen op Twitter om er een volledig nummer aan te wijden, en zo gezegd, zo gedaan. “Someone Said” begint met een heel stevige 808 en een funky hi-hat patroon. In zijn welbekende stijl laat Swae Lee zijn stem omhoog schieten tijdens de strofes, in combinatie met een reeks ad-libs. Zijn stem is zo kenmerkend en aangenaam dat vrijwel alles wat hij zegt meteen een bijzondere vibe heeft, een soort van Swae Lee-saus. “Someone Said” heeft die saus dus ook. Inhoudelijk vertelt het nummer eigenlijk weinig tot niets, maar het klinkt wel catchy, en dat is in hiphop heel belangrijk dezer dagen.

Afgelopen zomer liet Swae Lee al weten dat er een soloalbum zit aan te komen, maar daarop is het tot nu toe nog altijd wachten. Een exacte datum is er nog niet.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 februari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief