Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mantis – “Tropic of Nothing”

Mantis profileert zich al een aantal jaar als een van ‘s lands interessantste instrumentale rockbands. Na een duo ep’s kwam de groep in 2018 met haar eerste plaat, een storm van beukende riffs met gezonde dosis lieflijke wegdroommomenten die de naam Magnolia kreeg. Sindsdien hebben we niet veel meer van hen gehoord, maar daar komt dit jaar eindelijk verandering in; met nieuwe rekruut Thomas Berger aan de toetsen wordt een nieuwe plaat ingeblikt, die dit najaar het levenslicht belooft te zien. Vandaag krijgen we de eerste single, en die lijkt een voorbode voor nog veel meer goeds.

“Tropic of Nothing” telt acht minuten en komt daarmee in de buurt van odysseeën als “M.” en “-7”, waar we op Magnolia al kippenvel van kregen. Het nummer komt langzaam op gang met een onheilspellende gitaardrone, waarna een melodische riff door de duisternis breekt. Wat volgt is een explosieve song die in de lijn ligt van postrockgroepen als sleepmakeswaves en Caspian, maar met een distincte, iets ruwere Mantisflair. De loodzware baslijn houdt het geheel draaiende, en door de langzame opbouw in het midden van het nummer blijven we op het puntje van onze stoel.

Geen seconde in “Tropic of Nothing” is overbodig, en zo hebben we het maar al te graag. We zijn er dan ook van overtuigd dat Mantis het succes van hun debuutplaat in november makkelijk over zal kunnen doen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Mantis – Glint (★★★½): Stevige voortzetting

Mantis is een groep uit Maaseik, nabij de Nederlands-Limburgse grens. Gewapend met een wel erg lastig te googelen naam laat het voormalige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mantis - "Stereo No Aware"

Na de release van debuutalbum Magnolia vinden we het Maaseikse vijftal Mantis een van de mooiste verborgen pareltjes uit het Belgische muzieklandschap….
AlbumsRecensies

Psychonaut - Unfold the God Man (★★★★): Een riff-epos

Weinig muzikale motieven zo uitgemolken als de metalriff, en toch slagen enkele uitschieters er in om dit concept eer aan te doen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.