Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PAARD. – “Bembe”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Zonder ook maar een nummer uit te brengen wist het Gentse trio PAARD. vorig jaar al een hele fanbase uit te bouwen met hun occasionele liveshows. Zo speelden ze al in een stampvolle Afsnis, kregen ze de Spiegeltent tijdens de Gentse Feesten tot de nok gevuld en speelden ze onlangs nog in Trix. De groep bestaande uit Wim Segers, Sigfried Burroughs en Owen Weston brengt een unieke mix van drums, bas en vibrafoon en giet dit alles in een exotisch smakende cocktail van hedendaagse jazz, funk en hiphop.

Vandaag is het dan eindelijk zover en krijgen we de allereerste studio-opname te horen van de groep. De single “Bembe” opent met een speels basriedeltje en wordt al snel vergezeld door de zwevende, gemanipuleerde vibrafoon van Wim Segers en de groovende drums van Sigfried Burroughs. Wie een goed geheugen heeft zal het nummer misschien wel herkennen als het liedje waar PAARD. zijn liveshows doorgaans mee afsluit. Na amper twee en een halve minuut komt de jam tot een einde en kunnen we enkel besluiten dat we met een nog grotere honger achterblijven dan voorheen.

Op 16 oktober zal Zalm, de eerste ep van PAARD., verschijnen via W.E.R.F. Records.

Facebook / Instagram

Related posts
LiveRecensies

PAARD. @ Charlatan: Hyperkinetisch hoefgetrappel

Dat Gent net zoals andere grootsteden een broeihaard is aan buitensporig talent, vereist amper of geen opzoekingswerk. Het wordt daarentegen pas interessant…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.