Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PAARD. – “Bembe”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Zonder ook maar een nummer uit te brengen wist het Gentse trio PAARD. vorig jaar al een hele fanbase uit te bouwen met hun occasionele liveshows. Zo speelden ze al in een stampvolle Afsnis, kregen ze de Spiegeltent tijdens de Gentse Feesten tot de nok gevuld en speelden ze onlangs nog in Trix. De groep bestaande uit Wim Segers, Sigfried Burroughs en Owen Weston brengt een unieke mix van drums, bas en vibrafoon en giet dit alles in een exotisch smakende cocktail van hedendaagse jazz, funk en hiphop.

Vandaag is het dan eindelijk zover en krijgen we de allereerste studio-opname te horen van de groep. De single “Bembe” opent met een speels basriedeltje en wordt al snel vergezeld door de zwevende, gemanipuleerde vibrafoon van Wim Segers en de groovende drums van Sigfried Burroughs. Wie een goed geheugen heeft zal het nummer misschien wel herkennen als het liedje waar PAARD. zijn liveshows doorgaans mee afsluit. Na amper twee en een halve minuut komt de jam tot een einde en kunnen we enkel besluiten dat we met een nog grotere honger achterblijven dan voorheen.

Op 16 oktober zal Zalm, de eerste ep van PAARD., verschijnen via W.E.R.F. Records.

Facebook / Instagram

26 februari 2020

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief