LiveRecensies

PAARD. @ Afsnis: Een uur lang doldwaas doorrammen

Archieffoto © CPU – Joost Van Hoey

Gisteren mochten we aantreden in een stampvolle Afsnis in Gent die na enkele maanden relatieve stilte de boel weer in gang trapte met een nieuwe programmatie, en wàt voor een. Sinds STAKE op de Gentse feesten gaat het best hard, want Afsnis programmeert de ene Belgische klepper na de andere. Zo mogen we binnenkort nog bands als Vito, STADT, The Glücks en Raveyards verwachten. 

We wurmden onszelf een tot de nok gevuld Afsnis binnen om er het drietal van PAARD. aan het werk te zien. PAARD. is Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Onmens) op drums, Wim Segers (Compro Oro) op vibrafoon en Owen Perry Weston (Coely) op bas. De Gentse supergroep heeft nog geen studiomateriaal, en beroept zich live op spontaniteit, energie en een hele resem aan rariteiten. Zo hadden ze bijvoorbeeld naast hun gebruikelijke paardpopje een tweede paardje mee waarin een discobol verwerkt zat, het werd dan ook prompt discopaard gedoopt. 

Archieffoto ©️ CPU – Joost Van Hoey

Echt een label plakken op het Gentse drietal, is geen sinecure, maar volgens ons klinkt het ongeveer als het bastaardkind van STUFF. op speed. PAARD. is soms hard, dan weer zacht en komt keer op keer verrassend uit de hoek. Alvorens de poppen écht aan het dansen gaan, gaat hun paardpopje op de zachte tonen van een piano sierlijk de lucht in. De stilte voor de storm. Ze nemen ons mee voor een trip van een dik uur die zijn weerga niet kent, en al snel gaat de hele Afsnis aan het dansen. PAARD. is niet alleen hard, maar ook enorm strak. Weston en Burroughs bewijzen zich keer op keer als een ijzersterke ritmesectie, voeg daarbij nog Segers’ zweverige vibrafoontapijt en je krijgt het recept voor een band die in de toekomst nog potten gaat breken. Het blijft genieten om te zien hoe het drietal elkaar met momenten keihard verrast en deze oprechte spontaneïteit weet over te brengen op hun publiek. 

Kort samengevat is PAARD. een interessant drietal dat een nogal onorthodoxe en spontane mix van jazz, funk en hiphop brengt en een hele set lang blijft verrassen. Hun muziek wringt op zoveel plaatsen dat het plaatje gewoon klopt. We waren getuige van een – naar onze mening – te onbekende ruwe diamant, waarvan we in de toekomst hopelijk heel wat meer horen. 

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tom Skinner - "The Journey"

Toen jazzgroep Sons of Kemet uit elkaar ging in 2022, was het niet meteen duidelijk wat de toekomst voor drummer Tom Skinner…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Theon Cross - "Wings"

Als we aan Londense jazz denken, dan denken we aan Theon Cross. Naast lid van Sons Of Kemet is hij op zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.