Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sorry – “Snakes”

Toen wij de Britten van Sorry een paar maanden geleden bezig zagen op Eurosonic 2020, waren we meteen verkocht. Hoewel de band soms nogal ontoegankelijk klinkt dankzij hun mix tussen pop en postpunk, bewezen ze dat ze echt wel wat te bieden hadden. Tegenwoordig is de band druk bezig met de promotie rond hun debuutplaat 925, die volgende maand in de rekken zal liggen. Daarvan kregen we al het ijzersterke “Right Round The Clock” te horen en ook op hun nieuwe single “Snakes” trekt de band die lijn door. Lekker chaotische gitaren met een donker kantje dus. Misschien niet extreem toegankelijk, maar wel steengoed.

“Snakes” begint heel onheilspellend dankzij de horrorachtige flarden van violen die de rustige gitaar ondersteunen. Daar wordt dankzij de hoge zang en gitaar een lichte touch aan gegeven, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon als de zware baslijn erbij komt. Die zorgt er ook voor dat het nummer wat traag van start gaat, maar dat komt de filosofie van de band alleen maar ten goede. We komen terecht in een soort waas tussen een droom en een nachtmerrie; al is het toch vooral dat laatste waar het nummer naar neigt. Sorry maakt wederom niet de meest toegankelijke single, maar wij kunnen het zeker smaken.

Uitkijken dus naar 925, die vanaf 27 maart verkrijgbaar zal zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

 

25 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief