Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson – “Tender Me”

Soms kan het heel snel gaan, vraag dat maar aan Tessa Dixson. Nadat ze vorig jaar De Nieuwe Lichting won, was de muziek van de jongedame alomtegenwoordig. Zowat heel België had de kans om haar afgelopen zomer wel ergens aan het werk te zien, want met slechts een handvol singles stond haar agenda stampvol met festivals. Terecht natuurlijk, want de show die we toen al voorgeschoteld kregen, blies ons keer op keer omver. Na “Hiding” een paar maanden geleden, werd er een hoofdstuk afgesloten. Het tijdperk dat daarop zal volgen, oogt alvast veelbelovend. Op 13 maart verschijnt Tessa’s debuutplaat Genesis, die ze dan een paar dagen later in de Ancienne Belgique mag voorstellen met een gloednieuwe show. De eerste single van dat album krijgen we vandaag in de vorm van “Tender Me”.

Als “Tender Me” een weerspiegeling is van het niveau van het album, dan gaat Tessa Dixson een mooie toekomst tegemoet, want het nummer steekt wederom goed in elkaar. Het begint mysterieus dankzij donkere synths, maar eens de beats erbij komen, zit het tempo er meteen in. De jonge zangeres maakt goed gebruik van de sfeer door zwoel te klinken en af en toe wat effecten op haar stem te zetten. Soms krijgen we een geweldige uithaal, wat het nummer naar een hoger niveau tilt. Na een tijdje komt er dan nog eens een elektronisch deuntje bij, dat het tempo doet versnellen, waarna het nummer uit elkaar valt. “Tender Me” voelt aan als een zweverige trip door de ruimte. Een sterke electropop-song, die onze verwachtingen voor haar debuutplaat nog hoger maakt dan die al waren.

Op 13 maart komt Tessa Dixson haar debuutplaat Genesis uit en die stelt ze op 15 mei voor in de AB Box.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1005 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Tessa Dixson & Noémie Wolfs @ Ancienne Belgique (AB): Licht aan het einde van de tunnel

Het zat niet mee voor Tessa Dixson. Haar verrassende debuutalbum Genesis verscheen net voor de eerste lockdown, maar op de officiële releaseshow moesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson - "Creep"

Soms lopen dingen absoluut niet zoals je ze gepland had. Nadat ze in 2019 De Nieuwe Lichting won, moest 2020 het jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.