Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens – “The Runaround”

Ooit beloofde de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Sufjan Stevens een album te maken over elke Amerikaanse staat. Na Michigan (2003), Ilinois (2005) en Carrie & Lowell (2015), dat oorspronkelijk bedoeld was als ode aan Oregon, is Sufjan van zijn megalomane 50 States Project afgestapt. Enkele creaties later, waaronder muziek voor de film Call Me By Your Name, een single over Tonya Harding, een mixtape en het album Planetarium met Bryce Dessner, Nico Muhly en James McAlister, is Stevens bezig aan een nieuw album. Het new age project Aporia is opgenomen in samenwerking met zijn stiefvader Lowell Brams en de tweede single is zonet uitgekomen.

Net als de vorige single “The Unlimited” is “The Runaround” een instrumentaal meesterwerk om bij weg te dromen. Pas helemaal tegen het einde komen enkele flarden van tekst, maar hoewel ze de climax van het nummer mee ondersteunen, zijn ze niet de reden waarom “The Runaround” zo’n adembenemende belevenis is. Drie minuten en 35 seconden lang neemt Sufjan je mee op een vlucht door de ruimte en zwevend op de etherische synthesizers schiet je langs de sterren. Het doet wat denken aan Sufjans laatste album Planetarium maar dan, in alle eerlijkheid, beter. Sufjan Stevens werkt voor de eerste keer samen met Lowell Brams en het lijkt erop dat hij in zijn stiefvader (en tevens medeoprichter van hun label Asthmatic Kitty Records) een gelijke heeft gevonden. Zo komt er dan na Planetarium toch eindelijk een collaboratie met iemand die kan tippen aan Sufjan Stevens’ muzikale genialiteit.

Aporia komt uit op 27 maart en zal 21 tracks bevatten. Aangezien Sufjan Stevens al sinds 2015 niet meer in België is geweest, zijn de 42 minuten die het album zullen duren een schamele troost, maar wel welkom.

Facebook / Instagram / Website / Spotify

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens - Javelin (★★★★★): Terugkeer naar de troon

Sufjan Stevens heeft de laatste jaren allerminst stil gezeten. Zo moeten we voor zijn laatste reguliere studioplaat The Ascension terug naar 2020,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "A Running Start"

Sufjan Stevens is een naam die inmiddels synoniem staat voor muzikale veelzijdigheid en emotionele diepgang. Enkele weken geleden deelde hij het hartverscheurende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.