Nieuwe singles

Nieuwe singles Sufjan Stevens – “Mystery of Love” en “Visions of Gideon”

 

De Amerikaanse singer-songwriter Sufjan Stevens heeft al een lange lijst met albums achter zijn naam staan, maar voor het eerst zal zijn muziek ook te horen zijn op het witte doek. Speciaal voor de film Call Me By Your Name van regisseur Luca Guadagnino maakte Sufjan twee nieuwe nummers, en ook een remix van “Futile Devices” zal te horen zijn in deze nu al bekroonde film. De in Detroit geboren multi-instrumentalist werd al vaker gevraagd om soundtracks van films te maken, maar weigerde die iedere keer. Maar na een telefoongesprek met Guadagnino was Sufjan volledig overtuigd, en het resultaat mag er zijn.

“Mystery of Love” kregen we al voor een deel te horen in de trailer van de film, en zoals verwacht is het volledige nummer dan ook een pareltje geworden. Sufjan ontroert nog maar eens met zijn stem, zoals alleen hij dat kan. En mocht je alle instrumenten wegnemen en de tekst gewoon voorlezen, dan zou je nog steeds een prachtig gedicht overhouden. Guadagnino wou dan ook per se de lyrieke vaardigheden van Sufjan integreren in zijn eindproduct. We zijn alvast benieuwd hoe dit zal klinken met beelden erbij.

“Visions of Gideon” heeft dan weer een heel andere sfeer. Minstens even ontroerend laat dit nummer een heel andere kant van liefde zien. Het tempo ligt compleet anders en liet al mensen in de zalen achter met tranen in de ogen, want dit nummer is te horen bij de allerlaatste beelden van de film. Het contrast met het vorige nummer kon qua gevoel niet groter zijn.

Op 24 november brengt Sufjan ook nog The Greatest Gift Mixtape uit met demo’s en remixes van Carrie & Lowell. In de Belgische bioscoopzalen zal Call Me By Your Name te bewonderen zijn vanaf 14 februari 2018 en met deze steengoede nummers die doen wat ze moeten doen, zijn wij alvast benieuwd naar het eindresultaat.


Site

3 november 2017

About Author

Victor De Roeck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief