Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Budget Trash – “Daddy”

© Lennert Lefever

Wie Budget Trash zegt, zegt opwindende garage-psych-surf-psych-pop. Origineel uit West-Vlaanderen, maar met een geluid dat moeiteloos de grenzen richting het internationale oversteekt. Getuige hiervan zijn je aan gort gedreunde trommelvliezen ten gevolge van de verwoestende storm aan gitaargeweld die we vorig jaar al te horen kregen op “Love Mourns”. Nog eerder wist de band al te betoveren met een epos van een nummer dat de naam “Baroness” mee kreeg: zweverig, charmant en beslist een avontuur van een nummer.

Van zweven gesproken, daar komt alvast geen einde aan bij het horen van “Daddy”. Het nummer, opgenomen in de Hightime Studio van Thomas Valkiers, klinkt exact zoals de videoclip doet vermoeden. Een beetje weird, een beetje geheimzinnig, en met momenten gewoon enorm beklijvend. Het begint al bij de start van het nummer, waar de instrumenten lijken te zweven op een wolk van een sound die je volledig omgeeft en desoriënteert. De stem van Arno Vanhoutte die daarna doorheen het mistige geluid klieft, wordt enkel overtroffen door de machtige riff die je volledig meesleept in de rare droom die het nummer is. Het is misschien wel het beste van de drie nummers die we al te horen kregen van de groep, en vormt mee de opwindende basis voor een band die we maar al te graag in de gaten blijven houden.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview TIBON: 'Alles is in mijn kleine kamertje opgenomen'

Tibo Nassel of TIBON is een Brugse student. Hoewel hij nog studeert, is hij meer dan druk bezig met muziek maken. Nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Cardin - "Daddy"

De Canadese zangeres Charlotte Cardin mag al sinds 2016 een steeds groter wordend aantal fans achter zich scharen. In 2012 nam ze…
LiveRecensies

Sound Track: Finale West-Vlaanderen @ De Zwerver (Leffinge)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning geven. Het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.