Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Budget Trash – “Baroness”

© Lennert Lefever

‘In het begin was het gewoon punk music. Gewoon gaan, crappy shit’, om het met de woorden van gitarist Tibo Nassel te zeggen. Vers uit de garages van West-Vlaanderen kwam het jonge Budget Trash toen het in 2018 de podia van Humo’s Rock Rally bestormde. Hoewel ze destijds niet tot winnaar gekroond werden, maakte de band wel indruk. Garage-psych-surf-pop? Niemand wist goed wat voor muziek de groep net maakte, maar opwindend klonk het in ieder geval.

Sinds Rock Rally heeft Budget Trash niet stilgezeten. Ze tekenden bij Feles Music voor een 7 inch die er dit najaar nog aankomt, met Jente Pauwels als nieuwkomer op drums, en deelden het podium met lawaaimakers als SONS en Ron Gallo. Ook hun sound en feel hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt. De beachstrip garagerock uit hun beginperiode diept de groep op hun nieuwe single “Baroness” uit tot iets veel grootser.

Het nummer start melancholisch en hypnotiserend, als een warmwaterstroom die je onder een felbrandende zon meevoert naar de zee. Surfy, poppy, en charmant authentiek. Ergens halverwege valt de boel schijnbaar stil, en rest ons alleen een gitaar die bedwelmd onder reverb een crescendo inzet naar het slot, waar alle registers worden opengetrokken. Een eruptie aan strijkers, bas en schelle gitaren is wat volgt, en het is schitterend. “Baroness” geeft ons redenen genoeg om benieuwd te zijn naar wat volgt voor Budget Trash.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview TIBON: 'Alles is in mijn kleine kamertje opgenomen'

Tibo Nassel of TIBON is een Brugse student. Hoewel hij nog studeert, is hij meer dan druk bezig met muziek maken. Nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Budget Trash - "Daddy"

Wie Budget Trash zegt, zegt opwindende garage-psych-surf-psych-pop. Origineel uit West-Vlaanderen, maar met een geluid dat moeiteloos de grenzen richting het internationale oversteekt….
FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.