Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Strokes – “Bad Decisions”

Op 10 april is het eindelijk zover en kan je weer een gloednieuwe plaat van The Strokes in de winkel gaan halen. The New Abnormal werd vorige week nog aangekondigd met single “At The Door” en vandaag krijgen we alvast weer een nieuw liedje van de New Yorkers. “Bad Decisions” lijkt in de verste verten niet op die eerste single en dat is volgens de haters van dat nummer maar goed ook. Zij worden verwend met een single die terug aan de begindagen van de band doet denken.

De song begint meteen met de herkenbare stem van Julian Casablancas, die er weer nogal typerend doorkomt. Het rommelt een beetje en dat horen we graag, zeker als ook de iets aanstekelijkere gitaren er na een tijdje inkomen. Het is een Strokesnummer volgens het boekje en dan kunnen we het zeker ook een fanpleaser noemen. Met zijn bijna vijf minuten is ook “Bad Decisions” weer een lang nummer geworden, maar nu krijgen we wel bijna de hele tijd gitaren te horen. Eentje dat zich snel in je oorkanalen worstelt, al zou dat wel eens kunnen zijn doordat het wat aan “Dancing with Myself” van Billy Idol doet denken, maar ook eentje dat je snel wilt herbeluisteren.

The New Abnormal verschijnt op 10 april. Op 13 juni speelt de band op Best Kept Secret Festival en op 3 juli op Rock Werchter.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 februari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief