Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Strokes – “At the Door”

De geruchten deden al even de ronde dat de legendarische New Yorkse rockband The Strokes dit jaar een nieuw album zou uitbrengen. Onlangs werd nog een wereldtournee aangekondigd waarbij zowel een passage bij zowel Rock Werchter als Best Kept Secret op de planning staan. De titel van het nieuwe album, The New Abnormal, werd gisteren bekendgemaakt op een rally van de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders. The New Abnormal wordt het eerste nieuwe album van The Strokes sinds Comedown Machine uit 2013. Vandaag krijgen we al de eerste single te horen.

Het is meteen duidelijk dat Julian Casablancas’ andere band The Voidz zijn sporen nalaat op de nieuwe muziek van The Strokes. Synthesizers zijn heel prominent aanwezig op de relatieve slowburner “At the Door”. De typische ritmische gitaren doen uiteindelijk hun intrede, maar drums blijven schaars. Uiteindelijk is het de stem van Casablancas die van de nieuwste single een typerend Strokesnummer maakt. De richting die de band inslaat is duidelijk en wij zijn meer dan benieuwd wat het nieuwe abnormale inhoudt.

The New Abnormal verschijnt op 10 april via Cult/RCA Records. De plaat wordt geproducet door Rick Rubin.

 

11 februari 2020

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief