Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Strokes – “At the Door”

De geruchten deden al even de ronde dat de legendarische New Yorkse rockband The Strokes dit jaar een nieuw album zou uitbrengen. Onlangs werd nog een wereldtournee aangekondigd waarbij zowel een passage bij zowel Rock Werchter als Best Kept Secret op de planning staan. De titel van het nieuwe album, The New Abnormal, werd gisteren bekendgemaakt op een rally van de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders. The New Abnormal wordt het eerste nieuwe album van The Strokes sinds Comedown Machine uit 2013. Vandaag krijgen we al de eerste single te horen.

Het is meteen duidelijk dat Julian Casablancas’ andere band The Voidz zijn sporen nalaat op de nieuwe muziek van The Strokes. Synthesizers zijn heel prominent aanwezig op de relatieve slowburner “At the Door”. De typische ritmische gitaren doen uiteindelijk hun intrede, maar drums blijven schaars. Uiteindelijk is het de stem van Casablancas die van de nieuwste single een typerend Strokesnummer maakt. De richting die de band inslaat is duidelijk en wij zijn meer dan benieuwd wat het nieuwe abnormale inhoudt.

The New Abnormal verschijnt op 10 april via Cult/RCA Records. De plaat wordt geproducet door Rick Rubin.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peeping Drexels - "Miami Lounge"

Het is nog maar april, maar de zon komt de laatste tijd toch al eens wat vaker van achter die eeuwige wolkenmassa…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Alien Crime Lord"

Julian Casablancas heeft er een druk 2020 opzitten, al had het allemaal drukker gekund. Zo maakte hij na zeven jaar nog eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.