Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Purity Ring – “stardew”

Rond 2012 liet de Canadese band Purity Ring zich opmerken met voortreffelijke synthpop op hun debuut Shrines. Een aantal jaar later kwam opvolger Another Entity en sindsdien hulde het duo zich in een waas van mysterie en afwezigheid. Af en toe kwamen ze tevoorschijn met een remix, een losstaande single die ons moest herinneren aan hun bestaan, maar nooit met een nieuw album. Nu zijn ze eindelijk opnieuw terug en deze keer met meer! Na het stilletjes verbergen van een nieuw nummer in een esthetisch eigenzinnige point-and-clickgame, kondigt Purity Ring hun nieuwe plaat WOMB aan en een tour. We krijgen meteen “stardew” te horen, het laatste nummer uit het album.

Het heeft een aantal luisterbeurten geduurd om te ontdekken dat “stardew” geen lied is dat zijn geheimen meteen prijsgeeft. Wat op het eerste gehoor als een weinig opmerkelijk synthpopnummer klinkt, is in werkelijkheid tot de nok gevuld met creatieve ideeën. Het duo dompelt ons onder in een extase van glinsterende synths en wonderlijke zang. De structuur van het nummer trekt ons steeds dieper in het betoverende effect van “stardew” en overtuigt ons met elk idee dat op ons pad komt: van de zachte akoestische pianoklanken tot de spokende vocals die in de achtergrond suizen. Dat wordt uitkijken naar 3 april, want dan verschijnt WOMB via 4AD.

Purity Ring staat op woensdag 16 september in de Botanique.

Tracklist:

1. rubyinsides
2. pink lightning
3. peacefall
4. i like the devil
5. femia
6. sinew
7. vehemence
8. silkspun
9. almanac
10. stardew

18 februari 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief