Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Purity Ring – “Asido”

Het lijkt nog niet zo heel lang geleden, maar het is vandaag precies vijf jaar geleden dat het Canadese duo Purity Ring van zich liet horen op hun eerste album Shrines. Die plaat zette het duo meteen op de kaart en groeide in een mum van tijd tot een van de favoriete debuutplaten van 2012 van veel luisteraars. Na het tegenvallende vervolg another eternity hebben we buiten een paar remixes niet veel meer van Corin en Megan gehoord. Nu zijn ze terug met de single “Asido”. Alleen zal dit maar voor eventjes zijn, want Purity Ring laat weten dat dit nummer een losstaand feit is en ze op hun eigen tempo bezig zijn aan een nieuw album.

“Asido” is gelukkig meer dan enkel een tussendoortje. Op dit lied halen ze zonder probleem terug het niveau van Shrines. Het baadt in etherische elektronische geluiden, ontwrichte ritmes en Megan’s dromerige stem. “Feel as lonely as I do” wordt als een slome mantra zweverig op de grommende synths gedeclameerd. Het biedt nog een extra innemende dimensie aan een nummer dat al bijzonder mystiek klinkt. Met “Asido” is de anticipatie voor een nieuw album weer volledig terug. We kunnen niet wachten om te horen welk effect de tijd zal teweegbrengen op hun muziek.

Facebook / Twitter

24 juli 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief