LiveRecensies

Carly Rae Jepsen @ La Madeleine: Flinke dosis girlpower

© CPU – Jan Van Hecke

Wie Carly Rae Jepsen zegt, denkt meteen aan het welbekende frou’ke en uiteraard de monsterhit “Call Me Maybe”. We kunnen er gewoonweg niet omheen. De video van het inmiddels acht jaar oude nummer zit ondertussen aan meer dan een miljard views op YouTube. De Canadese, Grammy genomineerde popzangeres is echter alles behalve een one-hit wonder. Daarvoor heeft ze ten eerste te veel hitjes; denk maar aan “Good Time” met Owl City of “I Really Like You” en ten tweede hebben we gisterenavond mogen aanschouwen dat ze best wel wat in haar mars heeft. Ze stond voor de eerste keer op een Belgisch podium, in La Madeleine, met haar nieuwe album Dedicated.

Als voorprogramma werden we getrakteerd op onze voormalige Belgische Eurosongtrots Blanche. Ze speelde een ingetogen setje, begeleid door een piano. We kregen haar nieuwe single “Empire” te horen, die vandaag uitkomt. Uiteindelijk klonk die een beetje hetzelfde als wat we gewoon waren van haar. Diepe teksten en een diepe stem. Blanche mag dan wel een uitstekende songwriter zijn, aan haar live performance en uitstraling kon nog gewerkt worden. Ze zag er net iets te verlegen uit, maar dat compenseerde ze dan weer met haar stem.

© CPU – Jan Van Hecke

Dat Call Me Maybe-donkere frou’ke had Carly Rae Jepsen gisterenavond niet meer. De korte, blonde coupe die we in de plaats kregen, zag er zeker even goed uit. Bij een popster van dit kaliber moesten we uiteindelijk ook wel even de outfit keuren. Ze droeg een zomers vlammend pakje zonder mouwen. We moeten zeggen, het stond haar wel. Maar bon, genoeg over de stilistische keuzes, hopelijk werd haar optreden even vlammend.

De Canadese opende met “No Drug Like Me” van op haar nieuwe album Dedicated. Het zette meteen de toon voor wat we van de avond konden verwachten. Catchy popnummers over heartbreaks en liefde. Het ene al wat beter dan het andere. We horen duidelijk invloeden van 80’s synthpop, die eigenlijk doorheen de hele show terugkeerden. Onder andere ook op “Let’s Be Friends”. De drums en gitaarstukjes klonken over het algemeen heel gestroomlijnd. Hier en daar een extra solo’tje van de gitarist of toetsenist had wel gemogen. Maar soit, het draaide natuurlijk rond Carly Rae Jepsen zelf.

© CPU – Jan Van Hecke

Een sexy saxofoon kon dan weer niet ontbreken op het welbekende “Run Away With Me”. Alle gsm’s gingen de lucht in en die bleven daar ook even hangen. Vlak erna kregen we “Julien” te horen. Het eerste nummer van Dedicated. We begrijpen waarom dat vooraan op het album staat. Een heel kleurrijk nummer over één van haar exen. Eentje waar de zangeres naar eigen zeggen totaal geen gevoelens meer voor heeft, maar zijn naam klonk zo muzikaal dat ze er een nummer over moest schrijven. Het resulteerde in een catchy song met een hele funky synthesizer.

Een rustpauze gunde Carly Rae ons in eerste instantie niet. “Call Me Maybe” kreeg de zaal, met veel gemak uiteraard, helemaal los. Daarna viel het wel een klein beetje stil. Hier en daar liet ze wat geforceerde danspasjes en handgebaren zien, die mochten gewoon een pak enthousiaster gebracht worden. Dan waren we meer fan van de momenten waarop ze gewoon stond mee te springen en van links naar rechts over het podium dartelde; dat zag er authentieker uit.

© CPU – Jan Van Hecke

“Good Time”, een andere monsterhit met Owl City haalde de setlist niet eens. Daar was onze innerlijke dertienjarige zelf wel een beetje teleurgesteld om, maar ze maakte dat goed met “Cut To The Feeling”. Een underrated hitje van de Canadese, waarop niemand in La Madeleine de benen kon stilhouden.

Carly Rae Jepsen is eigenlijk over het algemeen vrij underrated. Hier en daar krijgt ze niet de erkenning die ze verdient. Waaraan dat ligt is moeilijk te zeggen. Een ding valt ons op. De vrouwelijke popsterren van dit moment hebben allemaal een heel betrokken fanbase, en ‘stans’. ‘Ik ben megagrote fan van Taylor Swift, Ariana Grande, of Beyoncé’, hoor je overal. Maar ‘ik ben megagrote fan van Carly Rae Jepsen’, hoor je gewoon niet zo vaak. Waaraan dat ligt, is ook voor ons een raadsel.

© CPU – Jan Van Hecke

We beleefden gisterenavond een aangename avond met Carly Rae Jepsen. De good vibes en girlpower die ze uitstraalde als persoon en vervolgens bovenhaalde met haar muziek werden duidelijk gesmaakt. Stilstaan was geen optie. De hits deden het goed, maar ook op de wat minder bekende nummer liet ze haar sterkte als performer zien.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

No Drug Like Me
E•MO•TION
Run Away With Me
Julien
Call Me Maybe
Now That I Found You
Gimmie Love
Feels Right
Fever
Want You in My Room
Store
Too Much
When I Needed You
I Really Like You
Let’s Be Friends
Everything He Needs
All That
Boy Problems
Party for One

Real Love
Let’s Get Lost
Cut to the Feeling

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mxmtoon (feat. Carly Rae Jepsen) - "ok on your own"

Met een ukelele in de hand en een hele hoop zelfgeschreven nummers wist de amper twintigjarige mxmtoon al aardig wat succes te…
LiveRecensies

DJ Shadow @ La Madeleine: Verbazingwekkende splinterbom

Brussel, gisterenavond de tijdelijke thuishaven van de Californische DJ Shadow, het muzikale alter ego van Josh Davis. Legendarisch geworden omwille van albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "Let's Be Friends"

Wie Carly Rae Jepsen zegt, zegt “Call Me Maybe“. Met dat nummer brak de Canadese zangeres niet alleen door, ze scoorde er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.