Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Hold Out”

©CPU- Willem Devriendt

Sam Fender is een ruwe diamant voor de rockmuziek, die de afgelopen jaren aan een sneltempo gepolijst werd. De jongeman stond sinds 2017 in zowat elke one’s to watch-lijst met een beetje prestige, wat uitmondde in goeie muziek, veel shows en vooral veel nieuwe fans. De zalen groeiden in sneltempo en sinds zijn debuutplaat Hypersonic Missiles het levenslicht zag, is hij haast niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek. Veel gras laat Sam Fender er dus niet over groeien, want een paar maanden na die plaat, kregen we met “All Is On My Side” al een gloednieuw nummer te horen en ook vandaag keert de Britse gitaargod terug met een nieuwe single.

Dat Sam Fender op zo’n korte tijd zo bekend werd, heeft heel wat te maken met zijn herkenbare sound, die al snel doet denken aan Bruce Springsteen of The War On Drugs. Dat is ook op “Hold Out” niet anders. Het nummer begint vrij kalm met een gitaar, maar krijgt al vlug een tempoversnelling dankzij de bas en drums. In de refreinen gaat de Brit met z’n stem de hoogte in en neemt de gitaar terug de bovenhand. Zoals gebruikelijk komen er doorheen het nummer ook weer wat blazers aan te pas en hoe meer de single op z’n einde loopt, hoe belangrijker de chemie tussen saxofoon en gitaar wordt. Met een leuke gitaarsolo en Sam die nog eens alles uit de kast haalt, valt het nummer traag uit elkaar. De echte outro is echter voor de saxofoon. “Hold Out” duurt nog geen drie minuten en is voorbij voor je het weet. Toch gebeurt er voldoende in het nummer om de volgende hit van Sam Fender te worden.

Op 25 februari staat Sam Fender in een uitverkochte Ancienne Belgique, maar wij hebben zo een vermoeden dat we hem komende zomer wel op een of ander festival aan het werk kunnen zien.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2070 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Little Bull Of Blithe"

Na een bijzonder productief jaar met een grote tour—met als kers op de taart zijn eigen headline show in het Londense Finsbury…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.