Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “All Is On My Side”

© CPU – Kris Kellens

Rock is dood? Zeker niet als het van Sam Fender afhangt. De jonge Brit is één van de revelaties van het afgelopen jaar. Met zijn debuutplaat Hypersonic Missiles scheerde hij al hoge toppen en wist hij ook al in een mum van tijd grote zalen als La Madeleine en Ancienne Belgique uit te verkopen. De populariteit van Fender is dus – zeker in België – gigantisch. Dat ligt volgens ons aan het feit dat hij zijn geheel eigen en vooral hedendaagse touch toevoegt aan legendarische sounds, zoals die van Bruce Springsteen of The War On Drugs. Vandaag stuurt de Brit dus weer een nieuw nummer de wereld in en dat is er eentje waarmee we in La Madeleine al kennis maakten.

“All Is On My Side” is naar eigen zeggen het nummer dat Sam het liefst live speelt en na de eerste luisterbeurt, kunnen wij goed begrijpen waarom. Het nummer duurt bijna vijf minuten, maar weet te blijven boeien. Een kabbelende drum houdt het nummer aan elkaar, terwijl er flarden van de typische Fender-gitaar voorbij flitsen. Het echte hoogtepunt volgt echter pas na drie minuten, als er een saxofoon aan te pas komt. Na een lange opbouw, ontploft het nummer helemaal met een dikke gitaarsolo, die langzaam uit elkaar loopt. Zo gestructureerd het nummer begon, zo chaotisch eindigt het dankzij een melancholische outro van een halve minuut. Sam Fender gebruikt opnieuw zijn typische formule, maar kleurt nu toch een beetje buiten de lijntjes, en dat komt hem alleen maar ten goede.

Op 25 februari staat Sam Fender in een uitverkochte Ancienne Belgique, maar wij hebben zo een vermoeden dat we hem komende zomer wel op een of ander festival aan het werk kunnen zien.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2070 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Little Bull Of Blithe"

Na een bijzonder productief jaar met een grote tour—met als kers op de taart zijn eigen headline show in het Londense Finsbury…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.