Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Faces on TV – “Time After Time”

© Billie Leyers

Jasper Maekelberg draait al veel langer mee in de Belgische muziekwereld dan het grote publiek zou vermoeden. Achter de schermen van Bazart of Warhola had de man heel wat te zeggen en toen Warhaus het levenslicht zag, mocht hij mee het podium op. Dat beviel hem zo erg, dat hij zijn eigen band uit de grond stampte. Met zijn psychedelische indie weet Faces on TV keer op keer onverwachts uit de hoek te komen. Het was dan ook geen verrassing dat de debuutplaat Night Funeral bijzonder goed werd onthaald. Na een lange tour doorheen heel Europa, verdween Maekelberg even van de voorgrond, maar eind vorig jaar bracht hij daar met het catchy “Womba” verandering in. Het zou de voorloper zijn van een nieuwe plaat, waar ook “Time After Time” een mooi plekje op zal verdienen.

Op zijn nieuwste exemplaar, trekt de man de zwoele vibes vanop “Womba” door, al klinken die deze keer een paar tinten donkerder. Een zwoele baslijn en een leuke beat leiden het nummer in, terwijl de echo op Maekelbergs stem het net allemaal dat tikkeltje mysterieuzer maakt. In de refreinen gaat die stem de hoogte in en krijgen we wel heel duidelijke Tame Impala-vibes te horen. Daarna wordt er met de blazers een typische Faces on TV-touch aan toegevoegd. Wat daarop volgt, is een psychedelische gitaarsolo, die ons bijna het gevoel geeft in een wormgat te zitten. Op “Time After Time” haalt Jasper Maekelberg zijn innerlijke Kevin Parker dus naar boven, wat we wel kunnen smaken. De sfeer die doorheen de single hangt, staat als een huis. Graag meer van dit!

Op 29 april zie je de band aan het werk in Kunstencentrum Vooruit en op 30 april in Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief