Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Faces on TV – “Womba”

© CPU – Bert Savels

Jasper Maekelberg is zonder twijfel een van ‘s lands grootste muzikale meesterbreinen. De man speelde al mee met Warhaus – het project van boezemvriend Maarten Devoldere van Balthazar – en zat al achter de knoppen voor onder andere de fenomenen Bazart, Warhola en Tsar B. De tijden achter de schermen zijn voorbij, want met Faces on TV staat Maekelberg meer dan ooit in de spotlights. Zijn eerste hitje “Love / Dead” wordt nog tot op vandaag gebruikt in reclamespots en ook zijn debuutplaat Night Funeral was een schot in de roos. De man speelde zowat heel Europa plat met een tot in de puntjes uitgedachte liveshow en is nu eindelijk terug met nieuwe muziek.

“Womba” brengt ons meteen in Zuiderse sferen door de vele zomerse instrumenten die we te horen krijgen. Jaspers stem klinkt zwoeler dan ooit en past perfect in het plaatje. De refreinen zijn speels en zorgen voor een lichte tempoversnelling waardoor stilzitten haast onmogelijk wordt. Faces on TV was afgelopen jaar regelmatig het voorprogramma van Balthazar en dat is op deze single duidelijk hoorbaar, want “Womba” klinkt als een woelige koortsdroom waar we maar al te graag in blijven. Geen mens die weet wat womba betekent, maar toch is het de perfecte benaming voor het nummer. Zeker wanneer het op het einde allemaal wat chaotischer begint te klinken en we helemaal worden meegenomen in de wereld van Faces on TV.

Op 29 april zie je de band aan het werk in Kunstencentrum Vooruit en op 30 april in Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

22 november 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief