Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle MERGEL – “Waarheid”

© Rebecca De Cavel

Nederlandstalig is helemaal in en op die golf gaat ook MERGEL surfen. MERGEL is de gloednieuwe Gentse band van Wouter Reggers en Sasja Maekelberg. Samen creëren de twee jonge muzikanten Nederlandstalige, elektronische popmuziek met een donker doch melancholisch randje. In hun groeiproces als muzikanten gaan ze steeds op zoek naar atmosfeer en emotie. Maekelberg bracht trouwens al eerder muziek uit onder de naam Larssen. en is daarnaast de broer van Jasper Maekelberg, bekend van zijn eigen indieband Faces on TV en talloze andere projecten als producer.

Met debuutsingle “Waarheid” plakt MERGEL een deuntje vast in ons hoofd dat niet zo snel zal vervagen. De oorwurm bouwt zacht op, maar barst bij het refrein telkens stevig los. Net het feit dat de zang vrij monotoon blijft, geeft het nummer een extra emotionele lading. Wil je van ons de waarheid? Dan kunnen we er niet omheen dat dit voorproefje van MERGEL ons hard doet denken aan Bazart. Maar dat maakt ons ook nieuwsgierig naar de toekomst van MERGEL: gaan ze in dezelfde bocht verder of verkennen ze nieuwe sounds?

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OYESONO - "Jenna"

Half oktober waren we getuige van het eerste echte optreden van OYESONO, het nieuwe project van Jasper Maekelberg en Billie Leyers. Die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.