Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle MERGEL – “Waarheid”

© Rebecca De Cavel

Nederlandstalig is helemaal in en op die golf gaat ook MERGEL surfen. MERGEL is de gloednieuwe Gentse band van Wouter Reggers en Sasja Maekelberg. Samen creëren de twee jonge muzikanten Nederlandstalige, elektronische popmuziek met een donker doch melancholisch randje. In hun groeiproces als muzikanten gaan ze steeds op zoek naar atmosfeer en emotie. Maekelberg bracht trouwens al eerder muziek uit onder de naam Larssen. en is daarnaast de broer van Jasper Maekelberg, bekend van zijn eigen indieband Faces on TV en talloze andere projecten als producer.

Met debuutsingle “Waarheid” plakt MERGEL een deuntje vast in ons hoofd dat niet zo snel zal vervagen. De oorwurm bouwt zacht op, maar barst bij het refrein telkens stevig los. Net het feit dat de zang vrij monotoon blijft, geeft het nummer een extra emotionele lading. Wil je van ons de waarheid? Dan kunnen we er niet omheen dat dit voorproefje van MERGEL ons hard doet denken aan Bazart. Maar dat maakt ons ook nieuwsgierig naar de toekomst van MERGEL: gaan ze in dezelfde bocht verder of verkennen ze nieuwe sounds?

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Miami Horror @ Beursschouwburg: Allesbehalve angstaanjagend

De discografie van Miami Horror is er eentje die niet heel erg snel groeit. Sinds de debuutplaat in 2010 is er nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Time Bomb"

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bazart: 'We zijn geen zakenmannen die elke dag op een bureau zitten'

Afgelopen editie van Rock Werchter tekende Bazart voor een van de mooiste Belpopmomenten van dit decennium. Tussen Monza’s “Van God Los” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.