Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Time Bomb”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft onder de naam Warhaus. Devolderes solocarrière stond even op een laag pitje door de laatste twee albums Fever en Sand van Balthazar. Maar sedert deze zomer stoomt hij ons klaar voor Warhaus’ derde album dankzij “Open Window”, “It Had to Be You” en “Desire”.

We moeten gelukkig niet lang meer verlangen naar nieuwe muziek door “Time Bomb”. Bijna vijf minuten lang zuigt Maarten Devoldere ons mee in een soort van toxische situatie die aanvoelt als een tikkende tijdbom. Het nieuwe nummer voelt, mede door de bijhorende videoclip, zuiders en licht sensueel aan met een jazzy toets. De backingvocals van Jasper Maekelberg van Faces on TV, en toenmalig lief en muze Sylvie Kreusch vervolledigen de sfeer op de nieuwe single. In “Time Bomb” laat Maarten Devoldere vooral de instrumenten het verhaal vertellen, met zijn zang als begeleiding.

Op 11 november verschijnt Warhaus z’n derde album Ha Ha Heartbreak. Op 27 november staat hij in de Handelsbeurs in Gent, en volgend jaar stelt hij in maart zijn nieuwe plaat ook voor in de AB en De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

54 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Comic Trip"

De tijd waarin we Sylvie Kreusch moesten voorstellen als ex-lid van Soldier’s Heart en Warhaus ligt intussen al enkele jaren achter ons….
InstagramLiveRecensies

Zimmerman @ Ancienne Belgique (AB Club): Eerbare vrijage met zinderend slotakkoord

Simon Casier pakte z’n basgitaar en Bob Dylans doopnaam en werd Zimmerman. Achter die zweem van associaties en hoge verwachtingen bevindt zich…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Warhaus, De Jeugd van Tegenwoordig en Anna Calvi naar Cactusfestival 2024!

Cactusfestival 2024 is bijna zo goed als uitverkocht. Om die laatste tickets ook over de toonbank te laten gaan, vuurt de organisatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.