Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Time Bomb”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft onder de naam Warhaus. Devolderes solocarrière stond even op een laag pitje door de laatste twee albums Fever en Sand van Balthazar. Maar sedert deze zomer stoomt hij ons klaar voor Warhaus’ derde album dankzij “Open Window”, “It Had to Be You” en “Desire”.

We moeten gelukkig niet lang meer verlangen naar nieuwe muziek door “Time Bomb”. Bijna vijf minuten lang zuigt Maarten Devoldere ons mee in een soort van toxische situatie die aanvoelt als een tikkende tijdbom. Het nieuwe nummer voelt, mede door de bijhorende videoclip, zuiders en licht sensueel aan met een jazzy toets. De backingvocals van Jasper Maekelberg van Faces on TV, en toenmalig lief en muze Sylvie Kreusch vervolledigen de sfeer op de nieuwe single. In “Time Bomb” laat Maarten Devoldere vooral de instrumenten het verhaal vertellen, met zijn zang als begeleiding.

Op 11 november verschijnt Warhaus z’n derde album Ha Ha Heartbreak. Op 27 november staat hij in de Handelsbeurs in Gent, en volgend jaar stelt hij in maart zijn nieuwe plaat ook voor in de AB en De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

43 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle OYESONO - “Feel It Coming”

Jasper Maekelberg is zonder enige twijfel een van de meest gegeerde muzikanten/producers binnen het Belgisch muzieklandschap. In een vorig leven nog het…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.