Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Time Bomb”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft onder de naam Warhaus. Devolderes solocarrière stond even op een laag pitje door de laatste twee albums Fever en Sand van Balthazar. Maar sedert deze zomer stoomt hij ons klaar voor Warhaus’ derde album dankzij “Open Window”, “It Had to Be You” en “Desire”.

We moeten gelukkig niet lang meer verlangen naar nieuwe muziek door “Time Bomb”. Bijna vijf minuten lang zuigt Maarten Devoldere ons mee in een soort van toxische situatie die aanvoelt als een tikkende tijdbom. Het nieuwe nummer voelt, mede door de bijhorende videoclip, zuiders en licht sensueel aan met een jazzy toets. De backingvocals van Jasper Maekelberg van Faces on TV, en toenmalig lief en muze Sylvie Kreusch vervolledigen de sfeer op de nieuwe single. In “Time Bomb” laat Maarten Devoldere vooral de instrumenten het verhaal vertellen, met zijn zang als begeleiding.

Op 11 november verschijnt Warhaus z’n derde album Ha Ha Heartbreak. Op 27 november staat hij in de Handelsbeurs in Gent, en volgend jaar stelt hij in maart zijn nieuwe plaat ook voor in de AB en De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.