Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Rusty Spoon – “Tosa”

Jonathan de Maeyer

Post Energetic Theatre Punk, zo omschrijven de vier heren van Rusty Spoon zichzelf. Verkleedpartijen, afgeplakte tepels en up-tempo nummers gecombineerd met energieke liveshows, dat is dus de formule van Rusty Spoon. Deze week mocht de band een show spelen in het Trix café na niemand minder dan Steel Panther. Daarnaast werden ze onlangs geselecteerd voor één van de preselecties van Humo’s Rock Rally 2020 in Nazareth. Daar bleek Sofie Engelen fan te zijn. Na hun eerste twee sterke singles, krijgen we nu “Tosa” voorgeschoteld.

De sound doet ons denken aan Panic! At The Disco en Fall Out Boy, gecombineerd met iets meer opzwepende gitaarlijnen (zeker tijdens de intro en de bridge). De vocale kwaliteiten van de zanger, PJesus, worden goed uitgespeeld. En terecht! De band gooide meteen ook een bijhorende videoclip online, waarin het viertal jureert in een talentenshow. De winnende act is een dame die een dozijn pingpongballen afvuurt met haar edele delen. Deze clip typeert ook de band, zichzelf niet al te serieus nemen, maar muzikaal zich wel willen tonen. Een iets minder explosieve single dan hun vorige twee nummers, namelijk “Mr. Sulymon” en “Gelato”, maar wel veel belovend.

Benieuwd hoe ver ze geraken in Humo’s Rock Rally en wat ze dit jaar nog uit hun hoed gaan toveren. Hun debuutep wordt dit najaar verwacht. De band speelt op 22 februari nog in café De Zure in Berchem.

6 februari 2020

About Author

Thomas Verschelden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief