Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Agnes Obel – “Parliament Of Owls”

Scandinavië barst van het talent en ook Agnes Obel is daar een voorbeeld van. De Deense scoorde jaren geleden met “Riverside” een mooie hit en sindsdien kregen we verschillende albums te horen van Agnes Obel. Zowel Philarmonics als Aventine wisten in België nummer één te halen en die tweede werd hier zelfs goud. Terecht. De prachtige, minimalistische muziek waarin de piano en Obel’s stem de hoofdrol nemen, is op zijn minst betoverend te noemen. Later deze maand komt Agnes Obel met haar vierde langspeler naar buiten en met “Island Of Doom” en “Broken Sleep” kregen we reeds twee voorsmaakjes, maar daar kwam vandaag een derde bij.

In tegenstelling tot zijn twee voorgangers is “Parliament Of Owls” een vrij kort nummer. De eerste twee singles zijn dubbel zo lang als de derde, maar de nieuwste van Obel doet niet onder. Het instrumentale nummer zou zo uit van de soundtrack van een grootse Hollywood productie kunnen zijn geplukt. De eerste tonen doen wat denken aan een simpelere versie van “Flower” van Kylie Minogue, maar eens de strijkers erbij komen, krijgen we toch de herkenbare sound van de Deense componiste te horen. Tweeënhalve minuut weten de strijkers ons in spanning te houden. Het instrumentale nummer maakt ons vooral nieuwsgierig naar het nieuwe album.

Facebook / Instagram / Website

Myopia komt op 21 februari 2020 uit en wordt op 23 maart in een uitverkocht Koninklijk Circus voorgesteld.

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

1023 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Agnes Obel @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eindelijk weer thuis

Slechts vijf dagen nadat België noodgedwongen op slot ging, hadden we eigenlijk naar het Koninklijk Circus moeten afzakken voor een fijne avond…
AlbumsRecensies

Agnes Obel - Myopia (★★★½): Filmloze soundtrack

Agnes Obels naam is niet het enige dat magisch klinkt. Haar pianogedreven muziek wist al vele zieltjes te betoveren sinds de zangeres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.