banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Agnes Obel – “Island Of Doom”

Er is eindelijk een nieuw Agnes Obel album in aantocht. Dat er iets nieuws ging komen, konden we al een aantal weken geleden vermoeden, want toen werd een zeer uitgebreide Europese tour bekend gemaakt. De Deense, die nu al een tijdje in Berlijn woont, werd in 2010 haast wereldberoemd met het nummer “Riverside” en dat betekende meteen ook haar doorbraak. Op 21 februari brengt ze eindelijk haar vierde plaat Myopia uit met een tiental gloednieuwe nummers op. We kregen zonet alvast een eerste voorsmaakje met het prachtige “Island Of Doom”.

Agnes Obel blijft zichzelf en haar sound trouw en grijpt voor “Island Of Doom” nog eens terug naar die herkenbare pianoklank waarmee ze ons ook al op haar eerste album zo wist te betoveren. Het nummer bevat heel veel subtiele gelaagdheid, die het geheel van een zweverig en dromerig karakter weten te voorzien. Agnes Obel klinkt opnieuw zeer betoverend en we hangen maar al te graag aan haar lippen. De strijkers en het koor geven “Island Of Doom” veel grandeur. Een prachtige single van de Deense, die ons nu al klaarstoomt voor een ongetwijfeld prachtig nieuw album.

Op maandag 23 maart speelt Agnes Obel in het bijna uitverkochte Koninklijk Circus te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Condore – “This Night”

Na vele jaren als toetseniste voor Dan San besloot de Luikse Leticia Collet in 2018 om haar soloproject Condore op touw te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle CHARLOT - "Better When It's Dark"

In het donker creëer je je eigen realiteit en voor de Nederlandse CHARLOT is dat er een vol illusies, duisternis, melancholie en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.