Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift – “Only The Young”

Vorig decennium is er veel geschreven over Taylor Swift. De zangeres scoorde hit na hit en veranderde verschillende keren van sound en kleurenpalet. Afgelopen zomer bracht de zangeres Lover uit en scoorde ze al enkele hits met singles afkomstig van dat album. In november bracht de Amerikaanse nog een nieuw nummer. “Beautiful Ghost” maakte deel uit van de soundtrack van de spraakmakende film Cats waarin de zangeres zelf een kleine rol speelde. Het zijn hoogdagen voor Swifties, want nadat ze hun idool als kat zagen dansen, hadden ze nog iets om naar uit te kijken. Vandaag verscheen er een documentaire op Netflix over Taylor Swift haar carrière, eetstoornis, politieke acties en meer.

Tijdens de aftiteling van die documentaire worden de kijkers nog eens getrakteerd op een nieuw nummer. “Only The Young” gaat over millennials die teleurgesteld zijn in de politiek. Veel jonge Amerikanen zijn namelijk teleurgesteld in wat er (niet) gebeurt in verband met wapengeweld, klimaat en studenten die een leven proberen op te starten. Het nummer ligt zeker en vast in het verlengde van bepaalde liedjes op Lover waar Taylor Swift politieke boodschappen meegaf. “Miss Americana & The Heartbreak Prince” en “You Need To Calm Down” zijn hier slechts voorbeelden van, dus het is geen wonder dat de documentaire vernoemd is naar het eerst vermelde nummer. Net als die twee nummers is “Only The Young” een catchy nummer dat na enkele luisterbeurten aardig blijft hangen.

Miss Americana is vanaf nu te bekijken op Netflix. Later dit jaar komt Taylor Swift voor het eerst sinds 2011 terug naar België. Dat doet ze ter gelegenheid van Werchter Boutique op 20 juni. Onder andere Ellie Goulding en 5 Seconds Of Summer zullen daar die dag ook aanwezig zijn. Wie zo lang niet kan wachten, kan de concertfilm van Taylor Swift haar vorige tournee ook op Netflix bekijken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

540 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Taylor Swift - "right where you left me" & "it's time to go"

2020 was op heel wat vlakken een rotjaar, maar voor de fans van Taylor Swift viel dat uiteindelijk allemaal nog wel mee….
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imogen Heap – “Last Night of an Empire”

Imogen Heap won in haar carrière al twee Grammy Awards: eentje voor haar eigen album Ellipse en eentje als medeproducer van 1989…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.