Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift – “Beautiful Ghosts”

Volgend jaar komt Taylor Swift voor de tweede keer naar ons land en dat met haar nieuwste album Lover. Voor het zover is, zijn er nog twee zaken waarnaar de Swifties uitkijken. Ten eerste de nieuwe Cats film waarin Taytay zal schitteren als Bombalurina naast onder andere Ian McKellen, James Corden, Judi Dench en Jason Deluro. Ten tweede zal Swift de award in ontvangt nemen voor Artist Of The Decade op de AMA’s. De zangeres zou ook een medley brengen van haar grootste hits uit de afgelopen tien jaar, maar dat lijkt nu in het water te vallen. Swift had al bekend gemaakt dat ze haar oudere muziek opnieuw zou opnemen, zodat zij de baas is over haar eigen muziek. Momenteel zijn de meeste van haar albums eigendom van Scott Borchetta en Scooter Braun. Zij geven geen toestemming aan Taylor Swift om haar eigen nummers te brengen tijdens de awardshow. De mannen zouden wel toestemming geven als de zangeres de nummers niet opnieuw zou opnemen en zwijgt over de hele toestand, maar met haar laatste albums maakte Taytay al duidelijk dat ze niet langer het flinke ja-knikkende meisje is die haar mond houdt.

Ook op het nieuwe “Beautiful Ghosts” houdt Taylor haar mond niet dicht. Met wat indrukwekkende vocals en een hele hoop strijkers ligt het dramagehalte hoog. Het nummer is het enige nieuwe nummer in de Cats film en het werd geschreven door zangeres en Andrew Lloyd Webber. Hij is de man achter de originele soundtrack van Cats, maar ook andere klassiekers als The Phantom Of The Opera, Jesus Christ Superstar en Evita. De tekst van “Beautiful Ghosts” bevat slimme verwijzingen naar “Memory” (hét nummer uit Cats), maar ook naar “Fifteen” van Swift. De sfeer die in de eerste helft van het lied wordt gecreëerd, doet dan weer denken aan “On My Own” uit Les Misérables. “Beautiful Ghosts” is een mooie toevoeging aan de al indrukwekkende soundtrack van deze iconische musical. Het nummer bevat de ziel van Cats zeker en vast en met die knipoog naar “Fifteen” maakt Taylor er dan weer een typisch Swiftnummer van.

Cats zal vanaf 18 december in de Belgische cinemazalen te zien zijn. In de film zal “Beautiful Ghosts” niet gezongen worden door Swifts personage, maar door de witte kat Victoria (gespeeld door Francesca Hayward).

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1220 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsFeaturesRecensies

Taylor Swift - The Tortured Poets Department (★½): Dagboek van een tienermeisje met een gebroken hart

Taylor Swift, ofwel heb je ze op een gouden sokkel staan, ofwel kan je ze niet uitstaan. Swifties vinden haar teksten geniaal,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Taylor Swift - 1989 (Taylor's Version) (From The Vault)

Geen ster schijnt de dag van vandaag feller dan die van de Amerikaanse Taylor Swift. Toen de popster in 2019 vernam dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee - "the way things go"

Geboren in de Filipijnen en opgegroeid in Londen heeft de getalenteerde zangeres-gitariste Bea Kristi zich de afgelopen tijd stevig in de muziekwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.