Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Roedel – “Het Spijt Me”

© Timo Vergauwen

Deze roedel bestaat uit een wisselend aantal jonge honden die een behoorlijk woordje kunnen rappen. De groep toonde ons met zijn debuutalbum Hondsdolheid al een sterk staaltje Antwerpse hiphop. Op 21 februari komt opvolger 247 uit, waarvan we “247” en “Zwaluw” al gehoord en goedgekeurd hebben. Vandaag voegt “Het Spijt Me” zich toe aan dat rijtje en naar goede gewoonte hoort daar een zotte videoclip bij.

Op de nieuwe en tot nu toe beste single spotten we Luie Louis, Mitxelena, Rikkie Rozay en Stef. De clip en het nummer volgen hetzelfde stramien: eerst stellen de jongens zichzelf voorbeeldig voor, om daarna een strafbaar feit te plegen (in de clip) of heel wat tegenargumenten te bieden (in het nummer). Muzikaal houdt “Het Spijt Me” het rustig: de muziek doet in de strofes niet veel meer dan de woorden dragen, maar ze wordt wel wat smoother tijdens de refreinen. De tekst primeert. Roedel slaagt er bij deze opnieuw in oprechte hiphop in eigen taal cool te doen klinken, en doet dat met beide voetjes op de grond en een flinke dosis humor. Een voorbeeldje van dat laatste: ‘Ik ben lief voor alle mensen om mij heen … Mix geen flessen met de rest, ik recycleer, ik ben een heer.’

Wie graag eens meeblaft met de honden, bestelt best zo snel mogelijk een ticket voor de releaseparty op 28 februari in De Studio in Antwerpen. Vergeet voor de zekerheid je inenting tegen hondsdolheid niet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 januari 2020

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief