Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Roedel – “Zwaluw”

© Yaqine Hamzoui

Hiphopcollectieven winnen steeds weer aan populariteit en daarom verbaasd het niet dat de Antwerpse bende van Roedel zo goed scoort. Vorig jaar bracht het collectief een eerste project uit met Hondsdolheid en speelden hiermee bijna heel Antwerpen mee plat. Een kleine twee weken geleden kaapten ze de tweede plaats op de Red Bull Elektropia Awards in de categorie ‘Best New Urban’, wat hen zeker ook vleugels gegeven zal hebben. Deze zomer doken de zes even een week onder in het Ardense Gendrom om er te werken aan hun tweede album 247. De eerste single keurden we alvast goed, maar we zijn een nog grotere fan van diens opvolger “Zwaluw”!

Op “Zwaluw” krijgen we deze keer enkel Luie Louis en Rikky Rozay te horen, maar ook de andere Roedel-leden hebben hun rol gehad in het nummer zoals video en productie. Beginnen doet het nummer met een rustige piano, waarvoor ze de hulp zochten bij producer en beatmaker Anders, maar al gauw voegen zich daar stomende bassen bij. Luie Louis en Rikky zorgen echter voor het vuur met hun harde lines en overrompelende flow. “Zwaluw” barst van de energie en geeft ons zin om een grote moshpit te starten en luidop ‘Ik wil vliegen als een zwaluw’ met de doggos mee te brullen. Het weekje Ardennen heeft ze goed gedaan, want “Zwaluw” is een van hun beste nummers die ze tot op heden hebben gelost.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

29 november 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief