Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roedel – “247”

© Yaqine Hamzoui

De honden zijn opnieuw los. Roedel, het Antwerpse hiphopcollectief, vierde het afgelopen jaar een grote doorstart in Antwerpen en omgeving en mag zichzelf dan ook etaleren als een van de hotste hiphopformatie’s die ons land de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Bestaan doet Roedel nog maar sinds begin 2018, maar met shows op onder andere Fire is Gold zijn ze ondertussen gegroeid. De release van hun eerste album Hondsdolheid was een regelrechte schot in de roos met een uitverkochte releaseshow in Het Bos en het verwondert dan niet dan ze binnenkort met een opvolger komen. Ze zijn voor de underground stilaan te groot geworden, maar wat hen siert is dat ze hiphop blijven maken zoals ze dat al altijd deden. Vandaag lossen ze in ieder geval met “247” een eerste impressionante sneakpeak van hun tweede album, dat op het gloednieuwe Sanseveria label zal verschijnen.

Cypher-gewijs krijgt elk van de zes leden op “247” maar liefst zestien bars om zichzelf voor te stellen en in de kijker te spitten. In volgende volgorde rappen ze “247” aan elkaar: Rikky Rozay, Luie Louis, Brakke Briesje, Mixtelena, tusais en Stef. Er hangt al vanaf de eerste seconde een rauw sfeertje in de lucht en het vuur vliegt je in een razend tempo om de oren. De bars die de zes een voor een spitten, zijn vlijmscherp en maken toch weer wel een stevige indruk op ons. De instrumental is trouwens uit de hand van Luie Louis en tusais waarmee ze ons even terug brengen naar de gouden old school hiphop van vroeger. Roedel bijt zich op “247” vast in ons nekvel en zal ons zo lang ook niet meer loslaten. Sterk!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casa Gaza – "On To Something"

Maak kennis met Casa Gaza, een nieuw project dat voortvloeit uit studiosessies die Rikky Rozay organiseerde met verschillende artiesten uit Antwerpen. Hij…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luie Louis - "Saus" (feat. Driezy Bliezy)

Wie Antwerpse hiphop zegt, zegt Roedel, en omgekeerd. Opperhond en bezieler van het collectief Luie Louis maakte met zijn honden drie platen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.