Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Rex Rebel – “Big Boy” & “Movin’ Out”

Sam Bettens, Reinout Swinnen en Wim Van der Nesten zitten inmiddels ruim vijfentwintig jaar in een band genaamd K’s Choice. In al die jaren scoorden ze redelijk wat hits, maar nu is het eens tijd voor iets anders. Enkele maanden geleden maakte het drietal bekend ze een nieuwe band hebben opgericht: Rex Rebel. In tegenstelling tot K’s Choice vonden we bij Rex Rebel geen gitaren terug, maar wel synthes, e-drums en een hoop loops. Debuutsingle “Big Shot” wist niet helemaal te overtuigen. Het te brave nummer klonk al wat gedateerd.

Hetzelfde geldt grotendeels ook voor de twee nieuwe singles. Beiden liggen in dezelfde lijn van de vorige single en zo krijgen we al wat meer een idee van waarvoor Rex Rebel staat. Veel keyboards, loops en geluidseffectjes. “Big Boy” bevat wat leuke geluidseffectjes, maar daarmee is het eigenlijk al zo goed als gezegd. Het nummer is véél te braaf om te entertainen. Rex Rebel ondernam geen enkele poging om buiten de lijntjes te kleuren. Ook bij het b-kantje zijn er weinig gedurfde elementen te horen. Wat wel leuk is aan “Moving Out”, is de tweede stem met wat autotune op. Sinds oktober kregen we reeds drie nummers te horen van deze nieuwe band en alle drie wisten niet helemaal te overtuigen doordat ze zeer braaf zijn. Rex Rebel lijkt in ieder geval niet te rebelleren in hun muziek.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 januari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief