Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER – “Status Quo”

Op de valreep, maar de Oost-Vlaamse band OPROER houdt woord: sinds september proberen ze de liefhebber van jong, opkomend én Belgisch talent vast te houden met elke maand een nieuwe single. Aan hokjesdenken wordt niet gedaan; de enige zekerheid bij het vijftal is een strakke combinatie van gitaren, toetsen, drums en een stem uit de duizend van frontman Dries. In een traag voortkabbelende winter zouden we dus weer wakker geschud kunnen worden door OPROER.

Zouden. “Status Quo” is namelijk niet spannend en beklijvend genoeg en het is dus de perfecte beschrijving voor de impact van het nummer op hun groeiproces. Een refrein dat voor de nodige opschudding zorgt en dat OPROER zo typeert, blijft achterwege en zo belandt “Status Quo” in de vergeetput. Slecht is het niet, maar we missen een ongeremdheid zoals op “Blind Luck” waar alle registers wel opengingen. Volgende maand krijgen ze een nieuwe kans en ondertussen doet de band ons nog smullen op liveoptredens, waar ze hun naam wel alle eer aandoen!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Oproer @ Nieuwe Nor: Nog lang niet genoeg gehoord

Vlaamse bands zijn in goede handen in het Nederlandse Heerlen, zoveel moge duidelijk zijn. De voorbije maanden schitterden onder andere Warhaus, Crouch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oproer - "Dreamer On A Leash"

Als Oproer hun 2023 zou moeten omschrijven, dan zijn we er zeker van dat het woord ‘episch’ zal vallen. Ze brachten hun…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.