Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders – “Santoshi Mata”

Wie zijn weekend vroegtijdig met wat spanning wilt inzetten, raden we de nieuwe single van Dijf Sanders aan. De man staat al sinds zijn debuut in 2005 To Be a Bob garant voor een eigenwijze mix van jazz, elektronica en andere culturen. Zijn creativiteit lijkt geen grenzen te kennen en met “Ravana” kondigde hij enkele weken geleden zijn vijfde album Puja aan. Voor dat album trok Sanders enkele weken naar Nepal, om vervolgens met zijn opnames van daar een nieuw album te maken. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het een trancealbum met Nepalese invloeden zou worden, maar de plaatselijke cultuur besliste daar anders over. Wij zijn alvast benieuwd wat deze man nog allemaal in petto heeft voor ons.

“Santoshi Mata” gaat verder op dezelfde lijn als vorige single “Ravana”. De immens sterke single gaat van start met een ingetogen sample en dansbare beat, maar na nog geen halve minuut breekt het nummer helemaal open. Vervolgens sleurt Sanders je mee op een exotische trip van oriëntaalse synthesizers en knotsgekke samples. Die trip geeft je, met z’n massa aan geluiden, amper rust, maar dat is ook niet wat je wilt. Je verdwijnt volledig in een perfect uitgekiende puzzel van een eindeloze mix aan exotische geluiden. Afgaande op de eerste twee singles zou Puja wel eens een hoogtepunt in de carrière van Dijf Sanders kunnen worden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren vult affiche aan met Whispering Sons, UNIVERSITY, Loverman en meer!

De kans bestaat dat het begin van je festivalzomer al bomvol zit, maar mogelijks heb je helemaal op het einde nog wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders - "Water Of Chailuri"

Wie van Belgische muziek houdt en het wat verder zoekt dan de bands die op onze grote radiozenders worden gespeeld, die kent…
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.