LiveRecensies

Kim Petras @ Kavka Zappa: Yaaaas queen!

De regenboogvlag regeerde gisteren in de Zappa, waar de Duits-Amerikaanse popstarlet Kim Petras haar allereerste concert in België gaf. In 2006 werd Kim wereldberoemd doordat ze als jongste transgender ter wereld een operatie onderging, en sindsdien is ze voor velen een echt voorbeeld. Anno 2020 is ze een van de snelst opkomende popiconen, die onder andere Ariana Grande en Charli XCX tot haar fans mag rekenen. Op haar Clarity Tour stelt ze haar twee eerste albums voor, waarmee ze vorig jaar de muziekcritici in de ban hield en laat ze zien dat ze alle kneepjes van het vak al beheerst.

Een écht voorprogramma paste niet in het budget van Kims grootste tour tot nu toe en zo stoomde haar vaste dj Alex Chapman ons klaar met een set vol hits en klassiekers. De keet was dus al aardig aan het borrelen wanneer Petras met “Clarity” haar show opende en meteen voor extase zorgde. De 27-jarige richtte met een natuurlijk charisma alle ogen op zich en hield de blikken vast. In “Meet the Parents” etaleerde ze zich vervolgens als ideale schoondochter die iets schattigs, maar ook pit heeft en zich zo meteen in de harten van haar fans stal.

Een band of dansers had Kim niet meegebracht, want de focus ligt in haar shows vooral op de productie en het bouwen van een feestje. Daarom was het slim dat ze haar eerste grote hit “I Don’t Want it All” al tamelijk vroeg in haar set bracht en zo nog meer vaart in de show bracht. Over Charli XCX gesproken, de twee samenwerkingen (“Unlock It” & “Click”) met de Britse popster werden in een fijne mash-up gestoken die niet alleen Kim en haar dj in beweging brachten. Haar fans deden met veel plezier mee en het zweet parelde van ieders voorhoofd.

Het meest intense deel van de show werd het gedeelte dat haar Halloweenalbum TURN OFF THE LIGHT centraal stelde. Het ijzersterke album was ook live een hoogvlieger. “There Will Be Blood” werd moordend scherp gebracht, maar het was “Wrong Turn” dat het mes aan de keel zette toen de zangeres in het tweede refrein haar zanglijn de hoogte in jaagde. Wie toen dacht dat we alles al gehoord en gezien hadden, kreeg met “Death by Sex” nog een explosie aan sensualiteit die zijn effect niet miste. Op een draaiend platform en in rood licht straalde ze een en al ‘Sex’ uit en haar overwegend queer publiek smulde er van alsof ze bij The Jane waren.

Net zoals bij haar goede vriendin Charli XCX loopt er bij Kim een bandje mee, maar door de ene straffe uithaal na de andere kunnen we haar dat met veel gemak vergeven. Goede voorbeelden hiervoor waren uitschieters “Close Your Eyes” en “Icy”, waar de focus op die uithalen lag en ze zich van haar beste vocale kant liet zien. In de bisronde zorgde ze nog eens voor een stomend feestje met “Sweet Spot” als zeemzoet slot. De regenbogenhartjes klopten op de laatste tonen nog wat sneller, want Kim Petras weet gewoon hoe ze een perfecte popshow moet geven.

De Amerikaanse wereldster in wording nam een grote productie mee die precies was wat je van haar zou verwachten. Kledingwissels, een grote lichtshow en een dolle vaart doorheen haar discografie maakten Kims Belgische debuut een popfeestje waar binnen vijf jaar iedereen bij geweest wou zijn. De verzuurde muzieksnob zou weinig goeds te zeggen hebben over dit optreden, maar we hebben ons ontzettend goed vermaakt op de sublieme show van Kim. Dat ze het potentieel heeft voor grotere zalen heeft het gay icon laten zien, dus laat dat maar snel gebeuren!

Setlist:

Clarity
Meet the Parents
Got My Number
Blow It All
I Don’t Want It All
Hillside Boys
Unlock It / Click (Charli XCX cover)
Purgatory
There Will Be Blood
Wrong Turn
Demons
Death by Sex
Close Your Eyes
Everybody Dies
Human (The Killers cover)
Reminds Me
Icy
Do Me
Can’t Do Better

Heart to Break
Sweet Spot

1569 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith & Kim Petras - “Unholy”

Wie de laatste weken door TikTok scrolde had het ongetwijfeld al gehoord: Sam Smith brengt in hun nieuwe single “Unholy” een goed…
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vance Joy - In Our Own Sweet Time (★★★½): Ontsnappen aan de tijd

De naam James Gabriel Keogh doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zing de openingszin van het nummer “Riptide” en je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.