Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SCHNTZL – “tujiko”

Wie Dansende Beren op regelmatige basis volgt, weet dat we fan zijn van die o zo getalenteerde Belgische jazzscene. Een van de vele verborgen parels in die scene is SCHNTZL, een duo dat bestaat uit pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde. De twee spelen al muziek samen sinds ze amper veertien jaar zijn en lijken daar (gelukkig) niet snel mee te gaan ophouden. Hoewel ze slechts met twee bandleden zijn, klinkt SCHNTZL heel wat grootser dan dat. “tujiko” is de tweede single van hun album Catwalk, dat in februari uitkomt.

“tujiko” opent met een spannend stukje drum, dat meteen de inventiviteit van dit duo in de verf zet. Niet veel later valt er een zachte synthmelodie in, die een relaxed sfeertje creëert. We weten al langer dan vandaag dat SCHNTZL niet vies is van wat experiment en dat is ook deze keer niet anders. Het nummer zit boordevol originele samples, die de track heel wat extra karakter geven. “tujiko” is er eentje voor op de regenachtige zondagnamiddagen: intiem en met oog voor detail. Dat tweede wordt ook nog eens extra duidelijk in een wondermooi slot, waar alle elementen nog even samenkomen in een perfect uitgekiend stukje chaos.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 januari 2020

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief