Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gilman – “Gloom”

Gilman, de band van Sander Stuer en co heeft een nieuwe single “Gloom” klaar. Dat niet alleen, in maart mogen we de gehele ep Vuvu verwachten. Opvallend, de Gentenaar trok vijf maanden lang naar IJsland om te werken voor de wereldbefaamde Green House Studios. Tijdens zijn uren zat hij aan de knoppen voor onder andere Ben Frost en Sigur Rós, en na zijn uren nam hij eigen materiaal op, waarvan we nu dus wat te horen krijgen.

“Gloom” begint met een energieke synthmelodie. Het klinkt opgetogen. Langzaamaan voegen nieuwe geluiden, tekst en elektronische drums zich bij het geheel. Het zou de soundtrack kunnen zijn van een populaire Netflix-serie. Maar dan, na ongeveer een minuut en twintig seconden neemt het nummer een wat duistere wending. We horen het lawaai en gezoem van een neerstortend vliegtuig. Stuer baseerde zich voor dit nummer op Dunkirk van Christopher Nolan en dat hoor je. Na dit heftige soundeffect komen we tot de climax van het nummer, met nog meer synths en gemoduleerde stemmen. Er zit zoveel space in het nummer dat je jezelf als het ware door tijd en ruimte voelt drijven. “Gloom” vertelt een verhaal. Je voelt de somberheid aan in de tekst, en blijft achter met een gevoel van vertwijfeling.

23 januari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief