Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle GILMAN – “sunrise”

GILMAN is een project van Sander Stuer, dat al in 2015 bij de geselecteerden van De Nieuwe Lichting hoorde, maar nu pas met een eerste officiële single op de proppen komt. Stuer wou er dan ook op toezien dat alle puntjes op de i zouden komen te staan. Daarnaast hield hij zich onder andere bezig met het producen van Jan Verstraetens Cheap Dreamsdrummen bij Sleepers’ Reign en Wanthanee en een job in de IJslandse Greenhouse Studios (waar hij samenwerkte met onder andere Sigur Rós, Swans, Valgeir Sugordsson en Ben Frost). Toch heeft deze bezige bij de tijd gevonden om aan zijn debuut te sleutelen. Met “sunrise” lanceert hij de eerste van een reeks singles die de komst van GILMANs debuut-ep vuvu aankondigt. Morgen is de releasedag, maar vandaag kan je “sunrise” al bij ons ontdekken!

“sunrise” is een soundtrack voor een woelige gemoedsrust geworden. Stuer werkt vanaf het uiterste begin met vele lagen, die je niet allemaal in een eerste luisterbeurt kan vatten. Je wordt van de ene emotie naar de andere gesleurd, zonder dat GILMAN daarbij hardhandig te werk gaat. Alle verschillende elementen worden namelijk met finesse samengebracht in het geheel, maar de typische romantische aanblik van een zonsopgang blijft uit. Daarvoor is deze “sunrise” veel te beladen en gelaagd, wat ook mooi weergegeven wordt in het artwork en de clip van Ruben Mertens. Zelfs wanneer het nummer neergelegd wordt, blijft je hartslag enigszins verhoogd en zit zorgeloos luisteren er zeker niet in. Zowat het enige geruststellende is de klankkleur van de stem, maar door diens onvoorspelbare lijnen, wordt er ook hier een factor van spanning aan toegevoegd. Bij uitstek een van de meest unieke zonsopgangen waar we al getuige van zijn geweest.

Op 16 januari staat GILMAN in Café Cabron in Antwerpen en op 21 januari in Barbroos in Gent.

Facebook / Instagram

 

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gilman - “Gloom”

Gilman, de band van Sander Stuer en co heeft een nieuwe single “Gloom” klaar. Dat niet alleen, in maart mogen we de…
FeaturesUitgelicht

Het elftal van 2018 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emil Landman - "Sunrise"

Het druilige weer van afgelopen weekend doet al even denken aan wat de herfst de komende maanden voor ons in petto heeft….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.