Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle aki – “warme dagen”

Jazz van eigen bodem doet het goed en valt vooral niet te onderschatten. Er loopt heel wat talent rond en ook het gloednieuwe aki zou zich wel eens gauw tot in dat lijstje kunnen murwen met hun bijzondere klank. Het ganse kwartet is geschoold op het Antwerpse conservatorium, dus ook al releaseten ze met “Warme Dagen” nog maar hun debuutsingle, met de eerste de beste muzikanten hebben we hier niet te maken. Drumster Anke Verslype schrijft de composities, die je meevoeren op een stroom van warme soberheid, die echter niet zonder zorgen blijft door de woeligheid die hoe langer hoe meer opduikt. We zijn alvast benieuwd naar debuut-ep Warme Dagen, die verschijnt op 11 februari.

“warme dagen” passeert de grens van acht minuten, wat ons natuurlijk doet hopen dat aki iets over te brengen heeft. En of! Het blijkt al snel dat aki een gebalanceerde klank creëert die elk instrument zijn eigen moment gunt en mooi inschuift in het geheel. Het kwartet durft de tijd nemen om hun verhaal nauwgezet en zonder haast op te bouwen, wat het opslorpingseffect alleen maar versterkt. Ook al beginnen ze er sober aan, komt de sfeer toch in een mum van tijd binnen en duurt het niet al te lang vooraleer we eerste bescheiden jazz-uitspattingen te horen krijgen van de contrabas. Wanneer de harmonica dan invalt, krijgt het zorgvuldige totaalplaatje een romantische kleur die ook een tintje op onze wangen tovert. “warme dagen” gaat er enorm genietbaar aan toe en overspoelt je zachtjes met melancholie.

Hou aki’s Instagram in de gaten voor de aankondiging van livedata.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz (Festivaldag 2): Plezier en ongebreideld positivisme

De tweede dag van Gent Jazz kondigde zich aan als een showcase van heel wat jong, buitenlands en binnenlands talent. Op de…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
AlbumsRecensies

aki - nader (★★★): Introspectieve natuur viert hoogtij

Regelmatig ontstaan er nieuwe jonge bands in het Belgische jazzlandschap. Aki, de band rond drumster/componiste Anke Verslype (o.a. Fortress,..), is er slechts…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.