InstagramLiveRecensies

Sea Girls @ Trix: Zachte golfjes aan de horizon

© CPU – Larissa Zenner

Het Britse eiland loopt vol met fijne indierockbandjes die een grote carrière willen nastreven. De één doet dat al succesvoller dan de ander, en zo valt er altijd wel iets te ontdekken. Sea Girls is de volgende in het rijtje dat grootse successen probeert na te jagen en kwam in Trix een eerste show spelen van hun eerste Europese tournee. Met de nodige schoonheidsfoutjes zagen we wel dat de band het schrijven van catchy songs zeker onder de knie heeft, en ook een strakke show weten ze te geven.

© CPU – Larissa Zenner

Openen mochten de lokale helden van Hyper!. Hoewel de band uit Gent komt, kwam er toch al heel wat volk opdraven om het voorprogramma aan het werk te zien. De groep wist stevig door te rocken met zijn drieën en had ook een verjaardag te vieren. Het leek hen nog meer energie te geven, waardoor de set als een sneltrein voorbijvloog. De awkward tussenteksten van de frontman afzijdig gehouden, kwam de band zijn volle potentieel tentoonspreiden. Volgende halte op 1 februari op ons Dansende Beren feest.

© CPU – Larissa Zenner

De bar van Trix was bijna volledig gevuld voor de set van Sea Girls en dat is natuurlijk plezant als band. De groep blaakte dan ook van de energie nog voor ze hun eerste nummer op ons afvuurden en de zaal die nam de energie gewoon over. Opener “Violet” is dan ook helemaal geen nummer om bij te blijven stilstaan, wat het publiek duidelijk begrepen had. Met de nodige dansmoves toonden ze al aan dat ze hier waren om te genieten.

De muziek van Sea Girls kan je wel allesbehalve vernieuwend noemen. Het is redelijk voorspelbaar en er bestaan zeker honderden bands die hetzelfde genre naar voor brengen. Waarmee springt de band er dan uit? Wel, ze slagen erin om een bepaalde attitude rond hun band te laten ontstaan en zo ook alleen maar catchy nummers te schrijven. Het resultaat is dan ook een verzameling songs die blijft hangen en lyrics die je niet zo snel vergeet.

© CPU – Larissa Zenner

Je merkte toch ook dat de eerste show van dit jaar wat stroef verliep voor Sea Girls. De zanger was niet altijd even sterk bij stem en de gitaren werden niet altijd even strak bespeeld. Er werd dus al eens een valse noot bespeurd, al is dat natuurlijk niet zo erg als het lijkt. Het publiek nam gewoon alles lekker in zich op, en na de helft van de set begon nagenoeg iedereen uitbundig mee te dansen. Het moet niet altijd perfect gebracht zijn om sfeer te krijgen, moet het publiek gedacht hebben.

Nummers als “Open Up Your Head”, “Ready For More” en “Damage Done” warden zelfs al uitbundig meegezongen. En als een honderdtal mensen dat doet, dan kunnen duizenden dat ook. De poppy invloed op de rockmuziek van Sea Girls is dan ook ontegensprekelijk. Je hoort in alles dat ze weten hoe je een aanstekelijke rockhit schrijft en daarin kruipt de bescheiden populariteit dat de band nu al bezit.

© CPU – Larissa Zenner

Meer valt er dus eigenlijk niet te zeggen over de show van Sea Girls. De bandleden smeten zich volledig, de groep bracht een strakke en doordachte set met hier en daar wat foutjes en op het einde kregen ze de volledige zaal mee. Een geslaagd optreden van een band dat zich nog een beetje moet ontwikkelen, maar het schrijven van grootste, catchy songs volledig onder de knie heeft. Dit zal sowieso niet bij een Trix Bar blijven.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Violet
Heavenly War
Lost
Shake
Too Much Fun
Closer
Open Up Your Head
Timeless
Ready For More
Damage Done
All I Want To Hear You Say
Call Me Out

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Weekends and Workdays"

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel…
InstagramLiveRecensies

Captain Kaiser @ Trix (Club): Vier het leven

Wie jarig is trakteert. En wie een plaat uitbrengt, geeft een releaseshow in een volgepakte Trix. Althans, zo doen de mannen van…
InstagramLiveRecensies

Lime Cordiale @ Trix (Club): Niet zuur, maar zoet

De carrière van Lime Cordiale is er eentje die vooral in eigen land hoge toppen scheert. De rest van de wereld veroveren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.